Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterlyser navn på historisk bilde

Etterlyser navn på historisk bilde

Det er kun kvinnene på dette bildet som er kjent; fra venstre Irenes mor Olga Holthe, Guri Kleppe og så Irene Holthe Finstad selv.Irene etterlyser navn på de andre personene på bildet.

Lokalhistoriker Alte Skarsten vil gjerne finne ut hvem som er på dette bildet.

Tekst:

Publisert:

Under krigen fungerte Irene Holthe Finstad (gift. Stensø) som kurer for sin far, fyrvokter på Feistein, men bosatt på Klepp med familien under krigen. Irene var 15 år på den tiden og oppgaven var å bringe små hemmelige beskjeder til Bore kirke, hvor hun satt seg på steingjerdet som gikk rundt kirkegården og ventet. Alderen gjorde at hun ikke ble mistenkt av tyskerne til å drive illegalt arbeid. Meldingene stod på små lapper, som Irene gjemte i skoene eller under bukselinningen.

Når en tilsynelatende tilfeldig forbipasserende stoppet opp og uttalte: «Ja, her var det mykje stein» skjønte hun at dette var rette mann. Da skulle hun svare: «Det er ingenting her mot utpå Feistein.» Dermed kunne lappene skifte eier og Irene kunne dra hjem til Klepp igjen etter et vel utført arbeid.

Nå er Irene veldig interessert i navn på personene på bildet. De fleste var involvert i dette illegale arbeidet, bortsett fra de to britiske soldatene. På bilde kjenner vi kun navnet på kvinnene; fra venstre Irenes mor Olga Holthe, Guri Kleppe og så Irene selv.

Er det noen som kan hjelpe, så vil Irene sette stor pris på dette. Atle Skarsten ber dem som vet noe om personene på bildet ta kontakt med ham. Eventuelt kan de ta kontakt med Solabladet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!