Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elever skriver i Solabladet:

– Dette var kjempekaldt!

– Dette var kjempekaldt!

Lisa Margrete Whyte var den eneste som klarte å dukke helt under i det aprilkalde sjøbadet på Myklebust. FOTO: Andrea Miccoli Løvaas

Sjuendeklassingene ved Storevarden skole er ikke redd for kaldt vann.

Tekst:

Publisert:

Vi ville teste hvordan sjøbadet var i april. Mange av oss har badet der i fjor sommer, og flere hoppet i sjøbadet like før jul. Da vi kom opp var det en litt nervøs stemning blant de fire testpersonene og to lærere som meldte seg frivillig til å teste badet nå i april. Det var overskyet, og endel tang og tare, men det hindret dem ikke.

Før:

Da vi kom ned var arbeidere fra TS Stangeland der oppe for å sjekke blant annet kvaliteten og utseendet til sjøbadet. De opplyste om at sjøbadet skulle tømmes for vann, og rengjøres slik at det er klart for publikum 1.mai. I Solabladet fra 14. april 2016 hadde vi lest at det nå tømmes og rengjøres.

Mens testpersonene gjorde seg klare spurte vi dem om hvordan de følte seg. De fleste følte seg kalde på beina og det kriblet i magen.

Gjennomføringen:

Av de fire testpersonene var det to som dyppet seg til halsen, en som svømte og dukket helt under. Det ble litt skriking på grunn av det kalde vannet, og de fleste ville bare dyppe seg og komme seg fort opp igjen.

Etterpå:

Etter at de hadde tørket seg litt fortalte de at det var glatt og slimete på grunn av tang og taren. Alle var enige om at det var iskaldt. Jeg personlig ville egentlig trodd at det var bedre i april enn i desember, men det var ikke alle enige om. Noen av dem mente det var bedre å bade der når vi hadde nissebadet i desember. Da var det faktisk litt varmere og renere. Det var delte meninger om de ville gjort dette igjen eller ikke.

Konklusjon:

Dersom det hadde vært mindre tare og grønske i sjøbadet hadde nok opplevelsen vært annerledes til tross for den kalde temperaturen i vannet.

De som badet var: Lisa Margrethe Whyte (12), Elias Spanne Pedersen (12), Petter Morgan Østbø Pettersen (12) og Hanne Amalie Kvame Evjenth (13).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!