Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klassens time:

Hockey i frammarsj

Hockey i frammarsj

 

På Sande skole i klasse 7A spiller Pia Löschbrandt hockey for jentelaget til Stavanger. For tre uker siden tok hun og lagkameratene den 10 timers lange bussturen til Hønefoss for å spille jenteturnering.

Tekst:

Publisert:

For å spille hockey kreves det mye trening og tålmodighet. Hockey er ikke en idrett man blir flink i etter noen uker. Man må kunne både gå på skøyter og bruke kølle, som minst tar noen måneder å lære. Idretten blir mer og mer populær blant jenter og gutter i Norge.

Treningsuke

Vi har intervjuet Pia som forteller oss sin treningsuke.

- Mye tid går med til å trene og kjøre til ishallen. Dagene er hektiske når man går på to idretter som tar mye tid. Jeg trener tross alt syv til åtte ganger i uken, og i tillegg spiller jeg kamper. Foreldrene mine er flinke til å kjøre og hente meg, men det hender at jeg tar bussen til og fra trening.

Stadig mer populært

Ishockey blir sett på som en hard sport for gutter, men det er stadig flere jenter som vil prøve sporten.

- I hockeyen er et bra miljø nødvendig. Nivået og alderen er varierende, og vi må ta godt vare på hverandre, sier Sunniva Gottschalksen (12) fra Grannes skole.

Den 26. februar reiste Stavangerjentene til Hønefoss på jenteturnering. Turneringen er den største i hele Norge, for jenter. Hele 12 lag var meldt på fra årsklassene 2005-2001. Første kamp ble spilt på fredags kveld, samme dag som en 10 timers lange bussturen fra Stavanger. Utslitte etter turen spilte Pia og laget en god kamp mot Rosenborg, og vant 4-1.

Tøffe kamper

Kampene i turneringen varte i 2x15 minutter. Helgen var tøff og de møtte også lagene Østfold, Skien og Ringeriket. Jentene spilte fantastisk hele helgen, og vant alle kampene og turneringen.

Det var mange harde kamper, men etter kampen mot Ringeriket lå alle jentene på bakken helt utslitte.

- Vi jobbet veldig hardt for den seieren, og man kan vel si at den kampen var tøffere enn finalen, sier en godt fornøyd Pia som ønsker flere jenter velkommen på laget.

-

Tett på skolen

Solabladet samarbeider med skolene og presenterer artikler elevene har skrevet.

Ønsker din klasse å skrive for Solabladet, ta kontakt med linn@solabladet.no

-

Les flere saker som skolene har laget her.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!