Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sykkeltalentet Vetle

Sykkeltalentet Vetle

Vidar Eskedal vant Fana tre dagers. Elever ved Skadberg skole fikk intervjue det unge sykkeltalentet. FOTO: Privat

Vetle Eskedal er en ung og lovende syklist og satser på å bli aller best.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2016 kl 12:49

Jeg sitter her og venter på Vetle Eskedal, som er en ung og lovende syklist. Han har allerede vunnet mange løp, og fått topplasseringer i blant annet Fana tre dagers. Jeg skal stille ham noen spørsmål om hvordan det føles. Her kommer han. Han setter seg ned, og jeg begynner å stille noen spørsmål.

- Hvordan er det å nesten alltid gjøre det bra i ritt du stiller opp i?

- Det er jo selvfølgelig tungt men det er jo gøy å se at jeg får igjen noe for all den harde treningen jeg legger i det. Det er jo en av de tingene som motiverer meg aller mest, for eksempel gjennom de harde vintrene med mye trening inne.

- Har du noen hemmeligheter for å gjøre det så bra?

- Nei, det er vel ikke noen hemmeligheter, men det er jo å trene, spise god mat og slappe godt av, som du blir god av. Alt henger jo sammen, du må ha mat og hvile etter trening for å bli sterkere. Det er det viktigste hvis du vil bli god.

- Hva gjør du på fritiden?

- På fritiden pleier jeg å være med venner og familie. Jeg pleier å trene fem-seks dager i uka pluss ritt, av og til. Resten er egentrening.

- Hva er det som er så gøy med sykling?

- Det er veldig gøy med fart og spenning, ikke minst må du være smart, du må klare å posisjonere deg før spurten. Men det beste er oppoverbakker der du kan kjøre på alt du har, slik at du kjenner syra og du tar ut alle restene av krefter du har i beina. Når du er ferdig med økta og vet at du har gjort det beste du kan, da får du en god følelse. Jeg syns at flere burde prøve å sykle, det er kjempegøy!

– Liker du landevei eller terrengsykling best?

- Jeg liker best landeveissykling fordi der går det mer på krefter enn på teknikk. Du kan føle at det virkelig svir i bena. Men det er også gøy med terrengsykling fordi der får du utfordret deg selv og gjøre ting som er litt skummelt først, men som blir kjekt etterpå. For eksempel å kjøre ned dropp.

- Og helt til slutt: Hvor god vil du og kan du bli?

- Jeg vil bli aller best, svarer han bestemt. Men selvfølgelig er det en lang og hard vei mot toppen, og du må være målrettet og ikke gi opp hvis du vil klare det. Du må gi alt du har og ofre mye hvis du vil bli best. Men jeg er fast bestemt på at jeg skal klare det!

Vetle takker fint for seg og setter seg på sykkelen for å trille rolig hjemover. Det siste jeg ser er at han sykler inn i solnedgangen. Kanskje blir han en dag en kjent verdensstjerne som sykler alle de største rittene på tv.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!