Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Blåser i gang den kulturelle spaserstokken

Blåser i gang den kulturelle spaserstokken

Tromboneklassen ved UiS har spilt for den kulturelle spaserstokken tidligere. Nå er blåseensemble klare for konsert i Sola kulturhus. FOTO: Privat

Torsdag 30. januar kommer Universitetet i Stavanger (UiS) sitt blåseensemble til Sola kulturhus. De skal åpne årets program for den kulturelle spaserstokken.

Tekst:

Publisert:

- Det blir kjempekjekt å få besøk av dem. Vi er vant til å ha gitarspill, trekkspill og kor, så dette blir noe litt annerledes, sier Marianne Evensen, kulturformidler i Sola kommune.

- Bra med konserttrening

Avdeling musikk og dans ved UiS stiller med 30 studenter som skal spille både norsk og internasjonal korpsmusikk med kjente slagere. Tre trompetsoloer skal også fremføres.

- Dette er en kjempefin måte for studentene våre, som skal blir musikere og pedagoger, til å få konserttrening. I tillegg synes vi det er fint at vi får spille korpsmusikk, sier Per K Svensen, avdelingsleder for blåserseksjonen og trombonelærer ved UiS.

- Gode opplevelser for eldre

Den kulturelle spaserstokken ble etablert i 2007 og er et tilbud fra helse- og omsorgsdepartementet, som skal sørge for en profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet for eldre.

- Dette er noe vi har drevet med i noen år nå, hvor pengene som blir bevilget til kommunen skal gå til aktiviteter og gode opplevelser for de eldre, sier Evensen og legger til at på torsdag blir det konsert til forrett, før det blir komler i caféen i kulturhuset.

Sola kulturhus

Svensen forteller at UiS har flere forskjellige prosjekter, og at de har spilt på ulike institusjoner for eldre tidligere. Likevel sier han at det er spennende for elevene som nå får spille i et konsertlokale.

- Der får de spille for et litt annerledes publikum. I tillegg skal vi opptre med et kjekt repertoar som studentene synes det er gøy å spille, og som de eldre også har et forhold til, sier han.

- Bli med flere ganger

Forrige uke fikk studentene notene til konserten og etter dette har de hatt fire øvelser. I tillegg til 25 musikere i studentkorpset, skal dirigent Morten Wensberg ha med seg fem dirigentstudenter som skal assistere ham under konserten.

- Dette er absolutt noe vi kommer til å være med på flere ganger. Det er et interessant arbeidsmarked for dem som vil bli musikere, og dermed flott at de får bli med ut og sett mer av det, sier Svensen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!