Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bokassa til Stavanger

Bokassa til Stavanger

Bandet Bokassa, med Jørn Kaarstad på gitar og vokal, kommer til Stavanger for å spille konsert i slutten av måneden. Kaarstad kommer fra Sola og forteller at han er spent på å spille foran hjemme-publikumet. FOTO: Erlend Lånke Solbu

Bandet Bokassa kommer til Stavanger med punk, rock og jentene i Lucky Malice.

Tekst:

Publisert:

For snart et år siden ble bandet Bokassa til. Punkrock-trioen består av Jørn Kaarstad på gitar og vokal, Lars Erik Andreassen på bass, og trommisen Olav 
Dowkes. 28. februar skal 
bandet stå på scenen på Checkpoint Charlie i Stavanger noe Kaarstad fra Sola gleder seg stort til.

– Det blir helt konge. Vi har ikke spilt foran Stavanger-publikummet før, og Checkpoint er en skikkelig kul plass, sier han.

Likevel er nervene litt mer ukontrollerte enn vanlig, nettopp fordi han nå skal opptre på hjemmebane.

– Jeg er faktisk litt nervøs og det pleier jeg ikke å være. Man vil liksom ikke dumme seg ut når man er hjemme. Det kommer jo mange kjente folk, så i Stavanger må vi gjøre det skikkelig bra, understreker Kaarstad.

– Vi klikket med en gang

Det hele begynte med interessen for punkrock og stoner rock som gjorde at Kaarstad gikk med ideen om å starte et band.

– Jeg spurte Lars Erik om han var interessert og det var han, så i begynnelsen var det bare vi to som jammet litt sammen, sier Kaarstad.

Da Andreassen skulle opptre på en melodi grand prix fest fikk han øynene opp for Olav Dowkes, en dyktig mann på trommer.

– Vi fikk ham med i bandet og vi klikket med en gang. Det gjør man jo ikke alltid med folk, men det gjorde altså vi da. Så da ble det et band av oss, sier Kaarstad.

Konsert med Lucky Malice

Trioen bor i Trondheim og har tidligere spilt konserter på Østlandet. Konserten i Stavanger skal holdes sammen med jentebandet Lucky Malice, hvor Kaarstad sin kjæreste også spiller gitar.

– Det blir god kjemi. Vi har spilt med dem tidligere også, og hatt en liten turné sammen med dem og bandet Frk. Fryd, forteller Kaarstad.

Med sanger som «I Touch 
Myself (on the bus)» og 
«Cockblocked By Nature» lover han publikum at det blir en annerledes konsert i Stavanger.

– Vi holder på med å mikse en EP for tiden, så konserten blir en blanding av helt nye sanger som ingen har hørt før, i tillegg til gamle slagere. Det passer perfekt å spille nye sanger for publikum i Stavanger da, sier han.

Oppkalt etter diktator

Bandet har de oppkalt etter den tidligere diktatoren av den sentralafrikanske republikk, Jean-Bédel Bokassa, som ble dømt til døden for mord, tortur og kannibalisme.

– Vi brukte veldig lang tid på å finne et bra navn og hadde masse dårlige forslag først, men så kom trommisen med det navnet. Vi har en fascinasjon for diktatorer, men vi var litt skeptiske først. Bokassa liksom, det kunne fort vært navnet på en elefant på et sirkus også på en måte. Men vi synes det ble ganske kult, så da ble det Bokassa likevel, sier Kaarstad.

Fremtidsplaner

Kaarstad og Andreassen jobber til vanlig i NRK, i tillegg til at både Andreassen og Dowes er studenter. Selv om de ikke bare spiller i band har de likevel lagt planer for bandets fremtid.

– Vi har noen planer om konserter i Oslo og mulig i 
Bergen. Det er jo alltid et håp om å drive med musikken på fulltid 
selvfølgelig, avslutter Kaarstad.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!