Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

ANMELDELSE:

Energibomber i nisseland

Du kommer ikke til å kjede deg om du går på Barnas Store Julerevy i år. Mest sannsynlig kommer du til å få deg en god latter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2015 kl 09:58

– Eg syns det va’ veldig bra!, sier Lykke Christensen (6), og viser begeistret frem seks prikker på en stor terning.

– Eg óg, sier Sverre Hauge Nilsen (6) og Emma Nilsen Oppedal (5).

(SE BARNAS EGEN ANMELDELSE I VIDEOEN OVENFOR.)

Torsdag kveld var de tre på premieren på årets versjon av Barnas Store Julerevy, som har fått navnet «Drømmejulen». Den røde løperen var på plass og foajeen på Sola kulturhus stod ferdig pyntet. Salen var proppfull av små og store publikummere da sceneteppet gikk opp og orkesteret satte stemingen.

Mr. Caboom (Christian Caboom Eriksen) var den første nissen som dukket opp på scenen.

– Hei, unger! brøler han for full hals, og med et fjes som ser ut som det har tatt en overdose koffeintabletter.

– Heeeiii, brøler de små i salen tilbake.

– Glede dåkkår dåkkår te jul?

– Jaaaaaaa!

– Hæ? Eg hørte dåkkår ikkje.

– JAAAAAA!

– Eg hørte dåkkår fysste gangen altså, eg bare tulla.

Salen ler, og allerede fra første stund får nissen publikum med seg.

Skumle planer

Som vanlig har den slemme Svartnissen (Hans Petter Jørgensen) kokt sammen en ond plan for å ødelegge julen for Mr. Caboom, Kissa Nissemann (Christian Arntsen) og Ove Rocketroll (Ove Storland).

Denne gangen har han mekket en diger sovemaskin og stjålet sovepulveret til Ole Lukkøye (Vegar Hoel). Med maskinen skal Svartnissen spre pulveret ut over hele verden, og på den måten få alle til å sovne, slik at han kan stjele julegavene deres.

Se bildet større

Ole Lukkøye må inn i drømmen til Mr.Caboom for å vekke ham opp. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Galne karakterer

Historien er nokså enkel, men spennende. Skuespillerne får vist seg i flere roller og er fulle av energi. Et høydepunkt er Arntsen som den feminine kunstneren, som har malt et tre meter høyt portrett for Svartnissen. Dialogen mellom den småforelska kunstneren og den gretne Svartnissen blir fort festlig.

Et annet høydepunkt er stilen på reinsdyret Rudolf (Caboom Eriksen) når han jogger inn i lufta på scenen med julenissens slede. Skype-samtalen mellom treige Ole Lukkøye og oh my god-versjonen av Piken med svovelstikkene (Jon Brungot) får hele salen på «låtten» flere ganger.

Scenen i drømmeland blir i overkant surrealistisk for femåringen i nabostolen, som plutselig vil ha svar på ti forskjellige spørsmål.

Se bildet større

Rudolf sliter med å holde stø kurs. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Vil ha deg med

Nissenes suksessoppskrift fra tidligere år, som er å kombinere slapstick og prompehumor med vitser myntet på de voksne, blir fulgt. Ikke alle ordspill og vitser slår like godt an, men når de voksne ler, ler ungene óg.

Selv om femåringen i nabostolen har få forutsetninger for å fatte boligmarked-vitsen til Ole Lukkøye, flirte hun allikevel godt.

Skuespillerne gjør sitt beste for å engasjere publikum og de lykkes for det meste. Men å skru på lyset i salen, tvinge alle opp av stolen og med på felles sang og dans passer ikke for alle. De fleste hev seg på, med det var også noen som så rimelig utilpass ut, både fra den eldre og yngre garde.

Se bildet større

Svartnissen, foran den fantastiske sovemaskinen sin, fikk de minste ungene til å holde godt fast i foreldrene. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Jevnt over er «Drømmejulen» god underholding for hele familien. Selv om du ikke ler av alle vitsene og helst vil slippe å danse selv, kommer du aldri til å kjede deg.

Den stående applausen de fem skuespillerne fikk på slutten var vel fortjent.

Se bildet større

Emma Nilsen Oppedal (5), Sverre Hauge Nilsen (6) og Lykke Christensen (6) gir showet terningkast seks, mens Solabladets anmelder gir det en femmer. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Se bildet større

Vegar Hoel, Hans Petter Jørgensen, Christian Caboom Eriksen, Ove Storland og Kissa Nissemann kommer til å være slitne på julaften, etter 38 forestillinger av «Drømmejulen». FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!