Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

RM i skolekorps:

Gode resultater for Sola-korpsene

Gode resultater for Sola-korpsene

Håland og Dysjaland skulekorps jublet over en tredjeplass i sin divisjon i RM.
Bakerste rekke: Dirigent Geir Olav Hinderaker, Sander Bjørlo, Gard Gjeitnes Haarr, Vilde Elise Byberg, Amina Kaze,
Selena Heradstveit, Sunniva Bergo, Leon Frafjord Gundersen, Helena E. Steine
Forreste rekke: Victoria Kaze, Astri Lie, Alessia Ardelean, Andreas Åkernes Bach, John Fredrik Byberg FOTO: Privat

Skolekorpset Sola er storfornøyd med å få med seg en pokal for andreplass i RM i skolekorps, mens Håland og Dysjaland skulekorps er stolte over en tredjeplass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2015 kl 15:44

Over 40 skolekorps fra hele fylket deltok i Rogalandsmesterskapet (RM) for skolekorps i helgen. Sola stilte med tre korps i tillegg til juniorkorps. Det ble flotte resultater fra Sola-korpsene og Skolekorpset Sola kunne ta med seg hjem pokalen for andreplass i sin divisjon. Musikantene var storfornøyde med denne plasseringen.

Også Håland og Dysjalans skulekorps gjorde det bra og havnet på en tredje plass i sin divisjon. Skolekorpset Sola spiller i tredje divisjon, mens Håland og Dysjaland spiller i fjerde divisjon.

– Dommerne fremhevet spesielt balansen i korpset og Junior/Aspirant fikk også mye god omtale. Alt i alt var det en kjempegod innsats av både hovedkorps og Junior/aspirant, som det er god grunn til å være stolte av, skryter Tore Amundsen, i Håland og Dysjaland skulekorps.

Tananger skolekorps kom på en femte plass i andre divisjon. Konkurransen er både for janitsjarkorps og brassband.

Kjekk opplevelse

Musikantene i Skolekorpset Sola hadde en flott helg, sammen med korpsintresserte fra hele fylket.

Se bildet større

Angela Mezonessom, som spiller tuba i Skolekorpset Sola, var stolt over å kunne motta pokal for andreplassen i RM i helgen. FOTO: Privat

– Dette var, som vanlig, en veldig kjekk opplevelse. Det er vårens største begivenhet for skolekorpsene. Hele Bjergsted var tatt i bruk. Hovedkorpset spilte i Fartein Valen i det nye konserthuset og juniorkorpset spilte i Kuppelhallen. Korpset har også to musikanter som deltok i solistkonkurranse i den gamle kulturskolen - Per Robert Urdahl og Marie Linnestad Larsson. Den nye kulturskolen var også tatt i bruk. Aspirantene fikk med seg et fem timers langt samspillseminar spesialtilpasset for de yngste, med avslutningskonsert med stor spilleglede i Fartein Valen, forteller Dorthe Selvik, sekretær i Skolekorpset Sola.

Hovedkorpset spilte sangene «Antecedium», «Bosnian Folk Songs» og «Bandology».

– Alle var veldig fornøyde med å motta pokal for 2. plassen i sin divisjon. Lørdag kveld var det festkonsert og premieutdeling og Angela Mezones var en av de stolte musikantene som fikk ta imot pokalen, forteller Selvik.

Håland og Dysjaland skulekorps hadde også en deltaker i solistkonkurransen. Helena E Steine stilte på baryton og var akkompagnert av pianolærer Karen Marie Rosendahl.

– De gjorde en meget fin opptreden, og var begge godt fornøyde. Helena rangerte seg i 6.plass gruppen, og fortalte at det var gøy å være med på, og at hun ikke var noe nervøs. Det var en kjekk konkurranse, og vi håper flere solister vil stille neste år, eller kanskje i ensemble-konkurransen, forteller Tone E. Byberg.

Godt juniorkorps

Juniorkorpsene fikk også vist seg frem. De blir ikke rangert etter sin fremføring, men alle får en tilbakemelding fra dommerne. Om Skolekorpset Sola sitt juniorkorps sa dommerne at det var «et klangfullt og entusiastisk korps».

– Juniorkorpset, med dirigent Lena Søyland, hadde gledet seg veldig til å spille i RM. Hele juniorkorpset var nytt i høst, så det var ingen som helt visste hva de gikk til. Men dette ble en kjekk opplevelse for alle, sier Selvik.

Tananger juniorkorps fikk tilbakemeldingen «et tøft korps med vinterlige melodiføringer», mens Håland og Dysjaland juniorkorps fikk dommerkommentaren «et ryddig og gjennomarbeidet korps».

Annerledes øvelse

Mandag kveld møttes korpsmusikantene i Skolekorpset Sola til øvelse, men det ble en litt annen øvelse enn normalt.

– Vi startet med å lese dommerkommentarer og så fikk alle medaljer for sin innsats i RM. Deretter var det kakespising, og så fikk alle se film fra sin innsats i helgen. Det er kjekt å kunne samle både juniorer og hovedkorps, og alle hadde mye å fortelle fra sine opplevelser i helgen, sier Selvik.

På tirsdag reiste også juniorene på turné. De skal ha rekrutteringskonserter på skolene, og Sande, Grannes, Sola, Skadberg og Røyneberg skoler får høre musikkstykkene som ble spilt i helgen. Disse var «Bjørnen sover«, «Trollmors Rockevise» og «Ugler i Posen».

– Vi håper mange av elevene blir inspirerte, og vil ønske alle nye aspiranter velkommen til oss i Skolekorpset Sola, sier Selvik.

Se bildet større

Skolekorpset Sola ser på RM som vårens største begivenhet for skolekorps og hadde en kjekk helg i Bjergsted. FOTO: Privat

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!