Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jørn Hoel til Sola

Jørn Hoel til Sola

FOTO: Presse

Det blir musikk for både hjertet og beina når Jørn Hoel inntar kulturhuset neste torsdag.

Tekst:

Publisert:

– Har en drøm om å komme hjem, dit en fremtid ennå bor, sang Jørn Hoel på 80-tallet. Nå er det klart for at han skal finne frem til dit en fremtid ennå bor, på Sola kulturhus.

Veteran

Pressemeldingen lover en Hoel som synger like særpreget og sensuelt på kav Tromsø-dialekt som på engelsk. Og med over 30 år i bransjen kan vi kanskje ikke forvente noe annet av mannen som er kjent som Norges soul-crooner no. 1.

Hans første plate kom ut i 1982 og hadde navnet «Ubarbert». Det store gjennombruddet skulle forøvrig komme fem år senere med albumet «Varme ut av is». Det var på denne utgivelsen at hans kanskje mest kjente sanger «Har en drøm» og «Ei hand å holde i» var å finne.

Konkurranseinstinkt

De siste årene har vi fått se Hoel i flere settinger enn hva vi er vant til. Han har deltatt i en rekke konkurranser på TV, blant annet Masterchef, Stjernekamp og The Hit. Etter sistnevnte program kom han ut med en ny singel, «When loving takes over».

Konkurransen gikk ut på at kjente artister skulle synge sanger skrevet av ukjente låtskrivere. «When loving takes over» er skrevet av den da 16 år gamle Sophie Rose Strømme. Hun skrev låten da hun var 12 år gammel, og den er såpass tidløs at den 57 år gamle artisten Jørn Hoel kan fremføre den med troverdighet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!