Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Langt fra elendig i de elendige

Langt fra elendig i de elendige

I vår settes musikalen «Les Misérables» opp i Rogaland for første gang. Sander Jonassen (12) fra Grannes skal spille gategutten Gavroche i storsatsingen. FOTO: Silje Foss Langeland

Det kun to uker til Sander Jonassen (12) skal stå på scenen foran mange hundre mennesker i verdens mest sette musikal, nemlig «Les Misérables.»

Tekst:

Publisert:

Sander kommer småløpende ut fra scenen i Sandnes kulturhus. Han er i innspurten av øvingene.

- Vi øver fra ti til seks, fire til fem dager i uken. Lørdager også, sier han.

Tolvåringen er fra Grannes i Sola og er med i barneteateret i Rogaland. Han har spilt i stykker som «Kardemomme by» og «Oh My God», men dette blir det største han har vært med på hittil. I «Les Misérables» skal han spille Gavroche, gategutten som er tøffere enn alle andre.

- Jeg gikk på audition, men siden dette er en veldig stor musikal trodde jeg ikke at jeg kom til å få rollen. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fikk beskjed om at jeg fikk den, sier han.

Gavroche er en av tre barneroller i musikalen, med Jonassen som den eneste fra Sola.

Ikke nervøs

Musikalen skal vises hele 75 ganger fordelt på Sandnes kulturhus, Festiviteten kulturhus i Haugesund, Rogaland Teater og Kilden i Kristiansand. Likevel er ikke Sander spesielt nervøs for å stå foran så mange mennesker.

- Jeg tenker ikke så mye på det, vi har jo gått så mye gjennom det nå. Og hvis vi gjør noe feil på scenen må vi bare spille med, sier han.

- Perfekt til å spille Gavroche

Anders Netland, produsent og kulturhussjef i Sandnes, legger ikke skjul på at Gavroche er en viktig rolle og at Jonassen er rett gutt for jobben.

- Sander er kjempeflink, han er utadvendt og perfekt til å spille Gavroche. Han klarer å spille litt tøff i trynet. Han bare har det, sier Netland.

Kulturhussjefen legger vekt på at Gavroche er en viktig del av resten av den avanserte historien til musikalen.

- «Les Misérables» er en stor musikal med et hovedpoeng, men med flere sidehistorier. Gavroche er den tøffe gutten som går opp på barrikaden og blir skutt. Det er en viktig del i forhold til resten av historien, sier han.

- Fem soloer

Sander Jonassen har sett musikalen på film og synes den var helt fantastisk. Dette blir den første musikalen han spiller i.

- Jeg har fem soloer i stykket. Det er veldig kjekt, men litt uvant å måtte synge så mye. Men det går greit, sier han.

Med hatt på hodet og skitt i ansiktet prioriterer Tolvåringen musikalen fremfor skolen. I premiereuken går han glipp av klassetur til Gullingen.

- Det går egentlig helt greit å gå glipp av leiren fordi jeg helst vil være her. Det er jo synd å gå glipp av det, men jeg trives her, sier Sander.

Likevel er ikke teater og skuespill hans eneste interesse.

- Jeg vil enten bli skuespiller eller fotballspiller. Jeg har bare ikke bestemt meg helt enda, sier han.

Faktaboks

«Les Misérables:»

• Er en musikal basert på Victor Hugos roman fra 1862.

• Handlingen foregår tidlig i 1800-tallets Frankrike og følger historiene til en rekke figurer i den franske revolusjon.

• Settes nå for første gang opp i Rogaland med premieredato 5. februar i Sandnes kulturhus.

• Musikalen skal vises 75 ganger i løpet av våren, fordelt på Sandnes kulturhus, Festiviteten kulturhus i Haugesund, Rogaland Teater og Kilden i Kristiansand.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!