Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gratis kulturskoletilbud blir ikke videreført

Gratis kulturskoletilbud blir ikke videreført

Inspektør ved Sola kulturskole, Therese Selvig, synes det er leit at kulturskoletimen ikke blir videreført. Bildet er fra en kulturskoletime i fjor høst ved Haga skole. FOTO: Helene Pahr-Iversen

– Veldig trist, synes Therese Selvig ved Sola kulturskole.

Tekst:

Publisert:

Kulturskoletimen ble innført ved skolestart i fjor av den forrige regjeringen. Den overlevde kun ett år, før den nye regjeringen kuttet tilbudet.

Fra skolestart i fjor fikk alle elever fra 1. til 4. klasse tilbud om en gratis kulturskoletime i uken. Dette ble innført av den rødgrønne-regjeringen like før regjeringsskiftet. Det var uvissheter rundt om kulturskoletimen kom til å fortsette etter valget, og i budsjettet vedtok den nye regjeringen ikke å bevilge nye penger til tilbudet. Det blir derfor ingen kulturskoletime etter dette skoleåret er slutt.

– Det er veldig trist. Det har vært kjekt og vi har høstet frukter av tilbudet, sier Therese Selvig, inspektør ved Sola kulturskole.

Godt elevtall

Sola kulturskole jobbet mye med å få på plass tilbudet og føler nå det har gått seg til.

–Vi har hatt et bra oppmøte på timene og det har vært stabilt gjennom dette halvåret, sier Selvig.

I Sola ble alle 2., 3. og 4 klassinger tilbudt gratis kulturskoletime i skoletiden. De kunne velge mellom undervisning i musikk, drama og teater,

– Tilbudet blir nå lagt ned etter dette skoleåret, sier Selvig, og peker på at lærerne ved kulturskolen har opplevd en opptur ved å holde på med dette, i tillegg til at elevene synes det var kjekt.

Kutter pengene

Grunnen til at kulturskoletimen ble innført var at musikk- og kulturskoletilbud kan bidra til økt inkludering, spesielt med tanke på at minoritetslever får sikret ulike uttrykks- og språkarenaer. Den forrige regjeringen bevilget 855.000 kroner i året til prosjektet.

– Nå får vi penger frem til 1. august, men etter dette er det ikke penger til det, sier Selvig.

Hun peker samtidig på at kommuner som Bergen har valgt å videreføre tilbudet selv om de ikke får penger fra staten. Selvig skulle gjerne ønske at Sola kunne gjøre det samme, men politikerne her i kommunen har ikke sett rom for det.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!