Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola Brassband tilbake i toppen

Sola Brassband tilbake i toppen

Sola Brassband hevdet seg under NM i Bergen tidligere i februar. FOTO: Sola Brassband

Sola Brassband ser lyst på året etter en positiv start under NM Brass.

Tekst:

Publisert:

Lørdag 4. februar deltok Sola Brassband på NM Brass i Bergen. Korpset leverte en solid framføring av Tallis Variations, komponert av Philip Sparke. Thor Magnus Lilleaas i brassbandet forteller at gjestedirigent Frédéric Théodoloz gjorde en fantastisk jobb under oppkjøringen og på scenen. Det var godt oppmøte i Grieghallen og korpset kom på en flott 4. plass i 1. divisjon.

Korpset fikk vist fram mange gode solister, og i tillegg fikk tubagruppen den prestisjefulle prisen for beste instrumentgruppe i divisjonen.

Korpset har jobba hardt og målrettet gjennom hele sesongen med sin faste dirigent Selmer Simonsen.

— Vi er fornøyde med resultatet og ser fram til å delta på Oslo Brassfestival i slutten av april, sier Simonsen.

Store ambisjoner

Sola Brassband vil fortsette sitt målrettede arbeid neste sesong, og satser på å knytte til oss en av de store kapasitetene fra den engelske brassband bevegelsen, sier Thor Magnus Lilleaas fra musikkomiteen i Sola Brassband.

— Vi har som formål å være et tilbud til alle som ønsker å dyrke korpsmusikk på et høyt nivå, og bidra til å skape et stimulerende musikalsk miljø i kommunen. Det krever mye av hvert enkelt medlem og styret, og vi har derfor fått med enda flere gode folk i styret for neste sesong. Vi søker hele tiden sponsorer og støttespillere til både små og store prosjekter. Vi ønsker å være en synlig aktør i det kulturelle bildet i Sola kommune, og har allerede et godt samarbeid med Sola kulturhus. I tillegg jobber vi godt sammen med alle skolekorpsene, og har jevnlig musikalske møter og inspirasjonsdager med disse, forteller Lilleaas.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!