Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Unge og talentfulle

Unge og talentfulle

92 unge og håpefulle skal vise frem sitt talent under årets UKM i Sola på lørdag. Mathilde Jørstad er en av dem. Bildet er fra fjoråerts UKM. FOTO: Arkivfoto

Lørdag skal 92 håpefulle stå på scenen under ungdommens kulturmønstring (UKM) i Sola.

Tekst:

Publisert:

– Jeg er veldig positiv til årets program. Vi har stor variasjon i forhold til deltakere og hva de skal gjøre på scenen, sier Trine Gulsrud, leder for UKM.

– Flere påmeldte enn i fjor

Til sammen skal 92 unge fremføre det de er flinke til foran publikum i Sola kulturhus lørdag. Deltakerne er fordelt på 27 sceneinnslag, 24 kunstinnslag, fire i nettredaksjon og ni arrangører. Alt fra dans og sang, til musikk og film skal vises frem.

– Vi har blant annet mer dans enn tidligere, i tillegg til flere kunstutstillinger i år. Generelt har vi også flere deltakere enn vi hadde i fjor.

Generalprøve

Dette er Gulsrud veldig glad for og forteller at de ikke har vært helt fornøyde med antall påmeldte de siste to årene. Det har derimot endret seg i år.

– Vi har rettet oss mer mot skolene i Sola for å rekruttere flere unge. Blant annet har vi vist film fra tidligere år og hengt opp flyers. Vi har blitt flinkere til å bli sett og hørt, sier hun.

De talentfulle unge forbereder seg med øving både hjemme og i kulturhuset, i innspurten før den store dagen. Før selve arrangementet settes i gang til lørdag blir det først generalprøve for deltakerne.

– Fra ni til to vil vi ha lydprøver før showet startet klokken fire lørdag ettermiddag, forklarer Gulsrud.

Forbereder seg hele året

UKM er noe de forbereder seg til og jobber mot gjennom hele året.

– Forberedelsene i år har gått kjempebra. Når det nå er ferdig i Sola vil det være fylkesmønstring for dem som går videre, og deretter eventuelt landsmønstring i Trondheim. Etter det begynner vi å forberede oss til UKM 2015, avslutter hun engasjert.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!