Kos deg med krydret påskesuppe

Publisert:

Denne suppen har en spennende smak av pastinakk og krydderier. Toppet med sprøstekt spekeskinke ble den ekstra god. Ungene likte den også.

 
Auduns tips til mat du kan lage på bålet

Publisert:

Audun Salte gir deg to av hans beste oppskrifter på god og næringsrik turmat.

 
Ønsker 18 års aldersgrense på energidrikk

Publisert:

Mens tre halvlitere med øl sannsynligvis får ungdommen brisen, kan tilsvarende mengde med energidrikk i verste fall ta liv. Likevel selges energidrikk til unge nærmest ubegrenset. Dette vil Forbrukerrådet ha slutt på, og ønsker samme aldersgrense på energidrikk som på alkoholholdig drikke.

 
Sunn snaddermat

Publisert:

Dette er så sunt at du kan spise det så ofte du vil.

 
Mammas fruktblanding

Publisert:

En boks med fruktcoctail kan brukes til mye, og den er kjempegod til kjøtt og grillmat. Bare prøv.

 
Piroger med kjøttfyll

Publisert:

Etter julens store middager med rikholdig tilbehør, kan det være greit med noe enkelt.

 
Slik «nailer» du nyttårskalkunen

Publisert:

Denne kalkunen er så saftig at den til og med gir avholdsfolket en fuktig kveld.

 
Kokt hummer med urtesalat og aioli

Publisert:

Denne hummeren kan enten være forrett eller spille hovedrollen under nyttårsmiddagen, eller en av juledagene.

 
 
Myhrvolds riskrem

Publisert:

Deilig riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler.

 
Mesterkokkens pinnekjøtt

Publisert:

Når det gjelder pinnekjøtt er det mange meninger og tradisjoner på hvordan dette gjøres, men jeg har noen små, enkle kjøreregler som funker hver gang.

 
Ribbe med sprø svor-garanti

Publisert:

Mesterkokk Andeas Myhrvold spiser alltid ribbe på julaften og garanterer sprø svor med denne oppskriften.

 
Torsk i forkledning

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2017 kl 10:18

– Denne retten smakte helt nydelig. Til og med ungene ga full terning, sier Ann-Therese Bærheim.

 
Tantes karrisild

Publisert:

Dette er en god, gammel oppskrift fra ei kjøkkenglad tante tilbake fra 60-tallet.

 
Saus med sting

Publisert:

Trenger helgeburgeren å «spices» opp litt? Lag din egen barbeque-saus.

 
«Kraftig» soppsuppe i en fei

Publisert:

På jakt etter noe kvess en kald novemberkveld? Prøv denne.

 
Hva har skjedd med denne gulrota?

Publisert:

For andre gang på ett år har Fred Terje Vik kommet over en «flerfingret» gulrot på Rege. Hvorfor blir gulrøttene slik?

 
Rullende restauranter er eldre enn bilen

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 10:36

Hypen er ny, men konseptet er gammelt. Food trucken har røtter helt tilbake til Det ville vesten.

 
Meierisjefen tok sommerjobb ved tappelinja

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2017 kl 10:11

Gunn-Solvor Røysland steppet inn ved tappelinja i sommer. Hun har merket stor endring siden hun begynte ved Sola-meieriet i 1986.

 
Mesterkokken på Ølberg vil ikke lage jålete mat

Publisert:

Andreas Myhrvold (37) vil at folk skal kjenne igjen maten han serverer dem.

 
Har du kontroll på uttalen?

Publisert:

Vi tar til oss matretter fra alle verdenshjørner, og da er det ikke like lett å holde tunga beint i munnen på uttalen.

 
Fra Sola til Arktis

Publisert:

Audun Salte (26) pakket kofferten og flyttet fra Sola til Svalbard for å drive med lidenskapen sin; friluftsliv.

 
Lokalmat-sentralen på Grannes

Publisert:

Hos spesialgrossisten Tor Hodnes på Grannes selges lokalprodusert mat og drikke til hele fylket.

 
Surströmming, snegler og svidde burgere

Publisert:

Hva er det mest spenstige solabuen har smakt og når gikk det skeis på kjøkkenet? Vi har hørt med folket.

 
Ann-Therese bruker mat som medisin

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 10:00

En av de store trendene er mat som medisin. Ann-Therese Bærheim på Skadberg er en av dem som sverger til dette.

 
– Jeg liker god mat og fornøyde dyr

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 08:43

Bondelagsleder Kenneth Ueland lar seg ikke påvirke av hva som er trendy eller ei når det kommer til mat. Spør du ham er gjerne det enkle det beste.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE