Slik lager du sommerens trend-drink

Slik lager du sommerens trend-drink

Publisert:

Får du besøk av en vordende mor eller en utnevnt sjåfør? Da kan du imponere og glede dem med en mocktail.

Kos deg med krydret påskesuppe

Kos deg med krydret påskesuppe

Publisert:

Denne suppen har en spennende smak av pastinakk og krydderier. Toppet med sprøstekt spekeskinke ble den ekstra god. Ungene likte den også.

Auduns tips til mat du kan lage på bålet

Mat til påsketuren:

Auduns tips til mat du kan lage på bålet

Publisert:

Audun Salte gir deg to av hans beste oppskrifter på god og næringsrik turmat.

Ønsker 18 års aldersgrense på energidrikk

Forbrukerrådet:

Ønsker 18 års aldersgrense på energidrikk

Publisert:

Mens tre halvlitere med øl sannsynligvis får ungdommen brisen, kan tilsvarende mengde med energidrikk i verste fall ta liv. Likevel selges energidrikk til unge nærmest ubegrenset. Dette vil Forbrukerrådet ha slutt på, og ønsker samme aldersgrense på energidrikk som på alkoholholdig drikke.

Sunn snaddermat

Oppskriften:

Sunn snaddermat

Publisert:

Dette er så sunt at du kan spise det så ofte du vil.

Mammas fruktblanding

Oppskriften:

Mammas fruktblanding

Publisert:

En boks med fruktcoctail kan brukes til mye, og den er kjempegod til kjøtt og grillmat. Bare prøv.

Piroger med kjøttfyll

Oppskriften:

Piroger med kjøttfyll

Publisert:

Etter julens store middager med rikholdig tilbehør, kan det være greit med noe enkelt.

Slik «nailer» du nyttårskalkunen

Slik «nailer» du nyttårskalkunen

Publisert:

Denne kalkunen er så saftig at den til og med gir avholdsfolket en fuktig kveld.

Kokt hummer med urtesalat og aioli

Kokt hummer med urtesalat og aioli

Publisert:

Denne hummeren kan enten være forrett eller spille hovedrollen under nyttårsmiddagen, eller en av juledagene.

Myhrvolds riskrem

Myhrvolds riskrem

Publisert:

Deilig riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler.

Mesterkokkens pinnekjøtt

Mesterkokkens pinnekjøtt

Publisert:

Når det gjelder pinnekjøtt er det mange meninger og tradisjoner på hvordan dette gjøres, men jeg har noen små, enkle kjøreregler som funker hver gang.

Ribbe med sprø svor-garanti

Ribbe med sprø svor-garanti

Publisert:

Mesterkokk Andeas Myhrvold spiser alltid ribbe på julaften og garanterer sprø svor med denne oppskriften.

Torsk i forkledning

Oppskrift:

Torsk i forkledning

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2017 kl 10:18

– Denne retten smakte helt nydelig. Til og med ungene ga full terning, sier Ann-Therese Bærheim.

Tantes karrisild

Oppskrift:

Tantes karrisild

Publisert:

Dette er en god, gammel oppskrift fra ei kjøkkenglad tante tilbake fra 60-tallet.

Saus med sting

Oppskrift:

Saus med sting

Publisert:

Trenger helgeburgeren å «spices» opp litt? Lag din egen barbeque-saus.

«Kraftig» soppsuppe i en fei

Helgeoppskriften:

«Kraftig» soppsuppe i en fei

Publisert:

På jakt etter noe kvess en kald novemberkveld? Prøv denne.

Hva har skjedd med denne gulrota?

Hva har skjedd med denne gulrota?

Publisert:

For andre gang på ett år har Fred Terje Vik kommet over en «flerfingret» gulrot på Rege. Hvorfor blir gulrøttene slik?

Rullende restauranter er eldre enn bilen

Rullende restauranter er eldre enn bilen

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 10:36

Hypen er ny, men konseptet er gammelt. Food trucken har røtter helt tilbake til Det ville vesten.

Meierisjefen tok sommerjobb ved tappelinja

Meierisjefen tok sommerjobb ved tappelinja

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2017 kl 10:11

Gunn-Solvor Røysland steppet inn ved tappelinja i sommer. Hun har merket stor endring siden hun begynte ved Sola-meieriet i 1986.

Mesterkokken på Ølberg vil ikke lage jålete mat

Mesterkokken på Ølberg vil ikke lage jålete mat

Publisert:

Andreas Myhrvold (37) vil at folk skal kjenne igjen maten han serverer dem.

Har du kontroll på uttalen?

Har du kontroll på uttalen?

Publisert:

Vi tar til oss matretter fra alle verdenshjørner, og da er det ikke like lett å holde tunga beint i munnen på uttalen.

Fra Sola til Arktis

Fra Sola til Arktis

Publisert:

Audun Salte (26) pakket kofferten og flyttet fra Sola til Svalbard for å drive med lidenskapen sin; friluftsliv.

Lokalmat-sentralen på Grannes

Lokalmat-sentralen på Grannes

Publisert:

Hos spesialgrossisten Tor Hodnes på Grannes selges lokalprodusert mat og drikke til hele fylket.

Surströmming, snegler og svidde burgere

Solabuens matminner:

Surströmming, snegler og svidde burgere

Publisert:

Hva er det mest spenstige solabuen har smakt og når gikk det skeis på kjøkkenet? Vi har hørt med folket.

Ann-Therese bruker mat som medisin

Mattrender:

Ann-Therese bruker mat som medisin

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 10:00

En av de store trendene er mat som medisin. Ann-Therese Bærheim på Skadberg er en av dem som sverger til dette.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...