Torsk i forkledning

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2017 kl 10:18

– Denne retten smakte helt nydelig. Til og med ungene ga full terning, sier Ann-Therese Bærheim.

 
Tantes karrisild

Publisert:

Dette er en god, gammel oppskrift fra ei kjøkkenglad tante tilbake fra 60-tallet.

 
Saus med sting

Publisert:

Trenger helgeburgeren å «spices» opp litt? Lag din egen barbeque-saus.

 
«Kraftig» soppsuppe i en fei

Publisert:

På jakt etter noe kvess en kald novemberkveld? Prøv denne.

 
Hva har skjedd med denne gulrota?

Publisert:

For andre gang på ett år har Fred Terje Vik kommet over en «flerfingret» gulrot på Rege. Hvorfor blir gulrøttene slik?

 
Rullende restauranter er eldre enn bilen

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 10:36

Hypen er ny, men konseptet er gammelt. Food trucken har røtter helt tilbake til Det ville vesten.

 
Meierisjefen tok sommerjobb ved tappelinja

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2017 kl 10:11

Gunn-Solvor Røysland steppet inn ved tappelinja i sommer. Hun har merket stor endring siden hun begynte ved Sola-meieriet i 1986.

 
Mesterkokken på Ølberg vil ikke lage jålete mat

Publisert:

Andreas Myhrvold (37) vil at folk skal kjenne igjen maten han serverer dem.

 
 
Har du kontroll på uttalen?

Publisert:

Vi tar til oss matretter fra alle verdenshjørner, og da er det ikke like lett å holde tunga beint i munnen på uttalen.

 
Fra Sola til Arktis

Publisert:

Audun Salte (26) pakket kofferten og flyttet fra Sola til Svalbard for å drive med lidenskapen sin; friluftsliv.

 
Mat du kan lage på bålet

Publisert:

Audun Salte gir deg to av hans beste oppskrifter på god og næringsrik turmat.

 
Lokalmat-sentralen på Grannes

Publisert:

Hos spesialgrossisten Tor Hodnes på Grannes selges lokalprodusert mat og drikke til hele fylket.

 
Surströmming, snegler og svidde burgere

Publisert:

Hva er det mest spenstige solabuen har smakt og når gikk det skeis på kjøkkenet? Vi har hørt med folket.

 
Ann-Therese bruker mat som medisin

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 10:00

En av de store trendene er mat som medisin. Ann-Therese Bærheim på Skadberg er en av dem som sverger til dette.

 
– Jeg liker god mat og fornøyde dyr

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 08:43

Bondelagsleder Kenneth Ueland lar seg ikke påvirke av hva som er trendy eller ei når det kommer til mat. Spør du ham er gjerne det enkle det beste.

 
– Disse mattrendene følger vi nå

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 11:26

Fra etterkrigstidens spartanske tilstander via mikromat og frossenpizza, til taco, tapas, sushi og økologisk, kortreist mat. Hva avgjør hva vi setter på bordet, og sier det noe om hvem vi er?

 
Lag din egen chiliolje

Publisert:

Å dryppe chiliolje over god mat gir det hele et ekstra piff, og denne passer spesielt godt på pizza og pasta.

 
Iskald mojito-granita

Publisert:

Denne kan du servere som velkomstdrink, hvilerett, dessert, eller bare nyte på terrassen når som helst.

 
Lag pizza på grillen

Publisert:

Til og med italienerne skal slite med å lage en bedre pizza enn denne.

 
Enkel S'mores-iskrem

Publisert:

«S’mores» er en populær søtsak amerikanerne lager ved å grille marshmallows, og så putte den mellom to kjeks sammen med en bit sjokolade. Her er oppskriften på en utrolig god iskrem-versjon.

 
Dette bør du gjera i London

Publisert: - Oppdatert: 22.05.2017 kl 14:39

Dropp shopping, musikal, fotballkamp og Madame Tussauds. Det er så mange andre ting å gjera i London. Spesielt om du er svolten.

 
Lag en krydret påskesuppe

Publisert:

Denne suppen har en spennende smak av pastinakk og krydderier. Toppet med sprøstekt spekeskinke ble den ekstra god. Ungene likte den også.

 
Dette brødet kan du lage ferdig på tur

Publisert:

Dette brødet kan du lage i stekeovnen, legge på grillen eller varme over et bål. Det er sprøtt utpå, supersaftig inni og har masse smak. Bruk det som tilbehør eller spis det som eget måltid. Server gjerne med 
iskaldt øl.

 
Verdens beste grytebrød

Publisert:

Det brødet er det beste jeg har smakt. De krever minimalt med innsats, men lang hevetid. 
Resultatet blir et supersaftig brød med knasende skorpe.

 
«Frik» ut med en slik i påsken

Publisert:

Kos deg med en overdådig «Freakshake» i påsken. Less på så mye tilbehør du bare orker.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE