Lag en krydret påskesuppe

Publisert:

Denne suppen har en spennende smak av pastinakk og krydderier. Toppet med sprøstekt spekeskinke ble den ekstra god. Ungene likte den også.

 
Dette brødet kan du lage ferdig på tur

Publisert:

Dette brødet kan du lage i stekeovnen, legge på grillen eller varme over et bål. Det er sprøtt utpå, supersaftig inni og har masse smak. Bruk det som tilbehør eller spis det som eget måltid. Server gjerne med 
iskaldt øl.

 
Verdens beste grytebrød

Publisert:

Det brødet er det beste jeg har smakt. De krever minimalt med innsats, men lang hevetid. 
Resultatet blir et supersaftig brød med knasende skorpe.

 
«Frik» ut med en slik i påsken

Publisert:

Kos deg med en overdådig «Freakshake» i påsken. Less på så mye tilbehør du bare orker.

 
Stor test av påskegodteriet

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 08:57

Testpanelet i påskegodteri-testen var stort sett enige om hva som burde få plass i påskeegget og ikke.

 
Tilbehøret som passer til alt

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:02

Denne rødløkskompotten er kjempegod til både kjøtt og fisk. Den kan spises både varm og kald, og vil for eksempel løfte en hamburger eller revet svin til nye høyder.

 
Supersaftig revet ribbe

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:02

Mørere blir det ikke. Denne spicy versjonen av ribbe kan være et kjærkomment avbrekk når du begynner å bli lei den tradisjonelle julematen.

 
Fløyelsmyk pepperkakeis

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:02

Server julekakene i en ny vri. Denne isen smaker herlig av vanilje og pepperkaker.

 
Spennende eplechutney med chili

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:03

Dette krydrede og syrlige «syltetøyet» passer godt som tilbehør til både viltretter, juleribba, lam og kylling. Det er også et ypperlig tilskudd til ostefatet.

 
 
Kreativitetspris for Sola Smaksfest

Publisert:

Sola Sentrumsforening får kommunens kreativitetspris.

 
Fest med smak av krabbesalat og skotsk storfe

Publisert:

Denne helgen får du mulighet til å bli nærmere kjent med de som forsyner Sola med gode råvarer.

 
Ta det du har for hånden

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2016 kl 14:16

Noen av mine enkle sommerfavoritter.

 
Sautert squash

Publisert:

Denne agurk- og gresskarliknende grønnsaken heter zuccini i min familie. Det er det den heter på australsk. Vi dyrker den i kolonihagen, og på denne tiden av året er den best nesten naturell. Jeg sauterer den i litt smør, hvitløk og chili og spiser det til kvelds.

 
Marinerte reker med avokado

Publisert:

Norske reker er fantastiske. Jeg kjøper ikke importert scampi, men bruker heller det som er rett utenfor i havet. Disse marinerte rekene smaker Thailand. Det er aldri feil.

 
Mango- og nepesalat med kylling

Publisert:

De der grønne mangoene som du tenker aldri kommer til å bli modne er perfekte for salat. Jeg bruker en mandolin til å skjære grønnsakene. Det er kjapt og gir godt resultat. Rasp fungerer også utmerket. Server med stekt kylling.

 
Kebabsuksessen i Mostunvegen

Publisert:

Gatekjøkkenet Mæf i Sola ligger avsides til, har et rart navn og bruker lite ressurser på markedsføring. Likevel kommer kunder helt fra Haugesund for å smake på maten deres.

 
Skål for et sunnere liv

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2016 kl 08:00

Den hotteste trenden på den supersunne vestkysten av USA akkurat nå er «bowls», eller skåler på godt norsk.

 
Havre og quinoagrøt

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 13:17

Havregrøt på steroider med quinoa, mandler, pære og agavesirup er fantastisk til frokost, eller før du skal ut i aktivitet.

 
Misosuppe med nori, grønnkål og søtpotet

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 13:15

Misosuppe er laget av misopasta, tang og fiskekraft. Klart du kan lage dette fra bunnen av, men jeg kjøper bare den jeg tilsetter til kokende vann på en internasjonal matbutikk. Lettvint, og veldig godt. I min suppe har jeg tang, søtpotet og grønnkål. Jeg er ikke så glad i tofu, men det er vanlig å ...

 
Villris og quinoa med granateple og avokado

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 13:15

En lunken salat er vel beste måten å beskrive denne retten. Den tilfredsstiller på alle nivåer.

 
Inviter til vinterfest!

Publisert:

Hummeren er perfekt på grillen - også på vinteren.

 
Hverdagskampen

Publisert: - Oppdatert: 07.01.2016 kl 08:43

Lag friske retter og bruk rester.

 
Crème brûlée med appelsinblomstvann

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2016 kl 13:19

En annerledes vri på klassikeren. Appelsinblomstvann får du tak i på internasjonale matbutikker.

 
Spinatsalat med røkt andebryst

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2016 kl 13:19

En lettvint delikatesse.

 
Hummer på vintergrillen

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2016 kl 13:19

Den vanskeligste jobben med denne retten er å ha mot til å grille hummeren rå.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende