Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Aioli med safran

Aioli med safran

For å lage aioli trenger man bare egg, hvitløk, olje og salt og pepper. Saffran gir ekstra smak og farge om en ønsker det. FOTO: Anne Buckle

MAT: Aioli er majones med hvitløk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:59

Ingredienser:

2 eggeplommer

3 hvitløksfedd

Saften av 1/2 sitron

Salt og pepper

En klype safran

4 dl nøytral olje

Ha alle ingrediensene i romtemperatur, ha eggeplommene i bunnen av en krukke, og tilsett salt, pepper, safran, sitronsaft og hvitløk. Kjør dette med stavmikseren litt, og så tilsett oljen i en tynn stråle. Dersom du gjør dette gradvis så tar eggene lett imot oljen.

Det er ikke sikkert du trenger all oljen, bare se etter hvor tykk du vil at aiolien skal være. Blir den for tykk, tilsett vann. Men husk å ha denne i samme temperatur som resten av ingrediensene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!