Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Andeconfit med mangosalsa

Andeconfit med mangosalsa

FOTO: Anne Buckle

Perfekt hyttemat som høres fancy ut.

Tekst:

Publisert:

Andeconfit høres fancy ut, men det er faktisk perfekt hyttemat. Det finnes flere typer i butikken, men jeg pleier å kjøpe den franske på en stor hermetikkboks. Da har du nok confit til fire personer. Jeg liker å kombinere confiten med noe syrlig, og en mangosalsa passer perfekt. Syren balanserer ut fettet i confiten.

Fremgangsmåte andeconfit:

La boksen stå i romtemperatur slik at fettet som andelårene ligger i renner godt av. Ha i en ildfast form, eller på et stekebrett og varm forsiktig i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Bruk grillen til å sprøsteke skinnet på anda.

Ingredienser mangosalsa:

1 stor moden mango

1 rødløk

1 god håndfull sukkererter

1 rød chili uten frø

Saften av 1/2 til 1 lime

Fremgangsmåte:

Hakk ingrediensene i passelige biter og bland sammen. Finhakk gjerne chilien og rødløken for å fordele smaken. Smak til med limejuice.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!