Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Asiatisk vårfusjonisme

Asiatisk vårfusjonisme

FOTO: Anne Buckle

Asiatisk mat er enkel, lett og kjapp hverdagsmat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2014 kl 19:40

Etter nyttår kan ikke våren komme raskt nok for meg, og ingenting smaker mer som vår enn friske, fargerike asiatiske retter.

Fusjonsmat er kanskje ikke et begrep som brukes mye rundt middagsbordene, men det er det vi effektivt gjør når vi har sweet chili-saus på fiskepinnene eller soyasaus i kjøttkakesausen.

Den fusjonsmaten jeg spiser mest av er asiatisk. Jeg fornorsker vietnamesiske, kinesiske og thai-oppskrifter med lokale ingredienser og tilpasser smaken til min egen gane.

Derfor er jeg ikke så opptatt av kaffir-lime blader, galangal og sitrongress, men heller at ingrediensene kan finnes på hvilken som helst nærbutikk og at maten kan lages raskt og enkelt.

Hemmeligheten er å smake seg til balansen mellom surt, søtt, salt og sterkt.

OPPSKRIFT: Sterk og sur kokossuppe

OPPSKRIFT: Thai biffsalat

OPPSKRIFT: Rispapirruller med omelett

OPPSKRIFT: Peanøttdressing

Flere oppskrifter finnes under fanen «Mat» i menylinja.

Se bildet større

Sterk og sur kokossuppe. FOTO: Anne Buckle

Se bildet større

Thai biffsalat. FOTO: Anne Buckle

Se bildet større

Rispapirruller med omelett. FOTO: Anne Buckle

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!