Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bananmuffins

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Bananmuffins

Bananmuffins. FOTO: Anne Buckle

Dette er ikke kake. Det er frokost.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:56

Ingredienser:

(12 muffins)

75 gram smør

125 gram rørsukker

2 egg

100 gram lettkokte havregryn

100 gram mel/glutenfritt mel

1 ts salt

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 dl rømme

3-4 moste bananer

2-3 håndfuller valnøtter

100 gram mørk sjokolade

For de som ikke ennå har lært seg forskjellen ennå så er muffins den mindre søte frokostkaka som ofte forveksles med lillesøsteren cup cakes. Denne er en utvikling av min favorittbanankake og er en perfekt anledning til å bli kvitt brune bananer.

Krem sammen smør og rørsukker. Tilsett ett egg om gange til en kremete konsistens. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og natron i en egen bolle og tilsett halvparten. Tilsett så rømmen og resten av melblandingen.

Bruker du mikser så kan du bare tilsette bananene i biter og passe på at de moser seg inni massen. Knus valnøttene i hånden og tilsett dem også. Knus sjokoladen i småbiter med en kjevle og tilsett dem i deigen.

Fordel deigen i 12 muffinsformer. Jeg bruker et muffinsbrett, det hjelper slik at formene ikke flyter ut. Men det gå greit uten. Stek på 175 grader i 20 til 25 minutter.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!