Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Blåskjell

Blåskjell

Blåskjell. FOTO: Anne Buckle

Blåskjell er en helårsfavoritt for meg. Om sommeren sanker jeg dem selv og tilbereder dem på åpen flamme ute.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:58

Fremgangsmåten er den samme inne som ute, og jeg serverer blåskjellene med en urtedip. Oppskriften på denne finner du på solabladet.no.

Rens blåskjellene for skjegg, og skyll dem under kaldt vann. Kast eventuelle knuste skjell. Ha skjellene i en varm gryte og tøm i et par desiliter hvitvin, et par knuste hvitløksfedd og hvilke urter du har for hånden. Sett på lokket og damp til alle blåskjellene er åpne. De som ennå er lukket, kaster du. Kraften sparer du til fiskesuppa.

Jeg bruker den hvitvinen jeg har i glasset, da har jeg en flaske åpen, og smaken på maten reflekterer det i glasset. Øl er også godt. Jeg brukte salvie, timian og persille som urter.

Ingredienser:
(Hovedrett til to personer)


1 kilo blåskjell

2 dl hvitvin

En god bunt med urter

2 -3 knuste hvitløksfedd.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!