Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Lettere enn på pose, og mye bedre. FOTO: Anne Buckle

MAT: Blomkålsuppe er fantastisk, og denne varianten er mer en hvit saus med blomkål i.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:58

Ingredienser:

2 blomkål

1 stor løk

2-3 fedd hvitløk

2-3 dl vann

1 kyllingbuljongterning uten smaksforsterker

2-3 dl melk

2-3 ss smør

2-3 ss olivenolje

Salt og pepper

Den tar like lang tid å lage som en posesuppe og smaker så mye bedre.

Fres hakket løk og hvitløk i olje og smør. Ha varmen på middels. Smøret skal ikke brune. Surr løkene blank i fettet mens du kutter opp det ene blomkålhodet i røffe småbiter. Alt skal blendes med stavmikseren etterpå, så en trenger ikke tenke estetisk. Ha blomkålbitene oppi med løken og vend alt sammen. Tilsett vann til det dekker blomkål/løkbitene, buljongterningen og kok mørt.

Det andre blomkålet skal deles opp i bitestore buketter. Stilken hakkes fint og slenges oppi det som allerede koker, mens bukettene stekes i smør/olivenolje på panna fra rå tilstand mens suppa koker. Ha panna på middels varme. Bukettene skal karamelliseres og bli brune i kantene.

Det tar omtrent like lang tid for at blomkålbitene i suppa og bukettene i panna blir ferdige. Cirka ti minutter. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Kjør alltid litt lengre enn du tror sånn at suppa blir glatt og fin. Fyll på med melk til suppa får den rette konsistensen og smak til med salt og pepper.

Server med de stekte blomkålbukettene på toppen og en sving med god olivenolje.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!