Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bringebær med zabaglione

Bringebær med zabaglione

FOTO: Anne Buckle

Eggedosis med italiensk boblevin.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

2 eggeplommer

50-100 gram sukker

1,5 dl prosecco

Framgangsmåte:

Zabaglione er fancy eggedosis med italiensk boblevin. Det er imponerende å lage og smaker fantastisk over friske bær. Dryss gjerne karamelliserte eller ristede nøtter over toppen for litt ekstra tekstur.

Kok opp vann i en gryte for å lage et vannbad og pisk sammen egg og sukker med en stor ballongvisp i en varmefast bolle.Tagrytavekkfravarmen og sett bollen med eggedosis på varmen fra vannbadet. Ikke la bunnen av bollen komme i kontakt med vannet, da blir det for varmt. Pisk hele tiden mens du tilsetter proseccoen litt etter litt. Pass på temperaturen slik at du ikke ender opp med eggerøre.

Når sausen skummer seg opp og får en kremet konsistens er den ferdig. Fortsett å piske mens zabaglionen avkjøles.

Hell over friske bringebær og dryss over nøtter etter smak.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!