Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Chili con carne

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Chili con carne

Chili con carne. FOTO: Anne Buckle

Chili con carne kan være veldig mye. Som med pizza kan en variere i det uendelige. Denne er sakte bakt i ovnen som konsentrerer og forsterker smakene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:57


INGREDIENSER:

(Fire porsjoner)

800–1000 gram oksekjøtt grytetype

1 stor løk

4 fedd hvitløk

2 bokser bønner

1 ss cummin

1 ts malt kanel

1 ss røkt paprika

1 ss sterk sennep (jeg brukte Dijon)

1 ss brunt sukker

2 ss ketchup

Friske urter

1 chili

1 liten øl av valgfri sort

Salt og pepper


I stedet for kjøttdeig bruker jeg kjøtt. Jeg kjøper oksesteik, som ofte er det billigste kjøttet i butikken, og skjærer det i terninger på omtrent 2x2 centimeter. Hakk løk og hvitløk og brun i bunnen av en gryte som kan settes inn i ovnen. Tilsett krydder (utenom salt) og sukker. La krydderet sette seg i olja før kjøttet hives i. Her kan alt gå oppi på sterk varme bare pass på at det ikke brenner. Få litt farge på kjøttet.

Skyll bønnene i et dørslag og tilsett sammen med hele flaska med øl og en hel chili. Skvis oppi ketchupen. Juster med salt og pepper. Jeg knyttet sammen en god håndfull persille, timian og laurbærblad i en «bouquet garni» med husholdningshyssing. Denne legger jeg godt under væsken. Når alt koker godt setter jeg hele gryta inn i ovnen på 100 grader i alt fra tre til fem timer. Det kommer an på hvor lang søndagstur en vil gå.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!