Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Crème brûlée med appelsinblomstvann

Crème brûlée med appelsinblomstvann

FOTO: Anne Buckle

En annerledes vri på klassikeren. Appelsinblomstvann får du tak i på internasjonale matbutikker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2016 kl 13:19

Ingredienser:

3 dl kremfløte

1 vaniljestang, del i to og skap ut frøene

Skallet av en halv økologisk appelsin

1 ss appelsinblomstvann

4 eggeplommer

50 gram finkornet sukker

Demerera sukker for finish

Fremgangsmåte:

Ha krem, vaniljefrø, vaniljestang og appelsinskall i en gryte og kok opp. Rør innimellom. Tilsett appelsinblomstvannet og ta av varmen. Sett på et lokk og la trekke i ti minutter.

Mens kremen får smak, visp sammen eggeplommene og sukkeret til det blir lyst og luftig. Bland godt sammen med den varme kremen og sil vekk vaniljestang og appelsinskall og ha tilbake i gryta. Varm opp igjen til rett under kokepunktet. Koker den, så skiller den seg! Fordel i fire former og ha i ovnen på 150 grader i 30-40 minutter i vannbad. De skal være skjelvne i konsistensen.

La formene kjøle seg godt, gjerne i tre-fire timer. Rett før servering strør du et tynt lag med demerera sukker over toppen og brenner det med en skjærebrenner til det karamelliseres i et fint tynt skall. Repeter.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!