Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Cup cakes

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Cup cakes

Cup cakes. FOTO: Anne Buckle

Cup cakes kan varieres og pyntes til det uendelige.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:56

INGREDIENSER:

Cup cakes (16-18)

150 gram smør

150 gram mørk sjokolade

20 ml espresso

1,5 ts vaniljesukker

150 gram mel/glutenfritt mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

200 gram mykt brunt sukker

3 egg

150 gram rømme


Topping

250 gram melis

250 gram kremost

50 gram smør

Innholdet i tre til fire pasjonsfrukt

Jeg foretrekker sjokolade med en frisk topping. Og de skal smake mye av sjokolade. Bruk gjerne sjokolade med 70 prosent kakaoinnhold og vaniljesukker laget av ekte vanilje eller vaniljeekstrakt.

Jeg har laget en topping med kremost og pasjonsfrukt som smaker friskt og godt sammen med den mørke sjokoladesmaken. Det er greit å la ingrediensene til denne ligge ute i romtemperatur før den lages.

Smelt sjokolade og smør i en gryte og tilsett kaffen. Bland de tørre ingrediensene i en miksebolle. Bland egg og rømme i en annen bolle. Tilsett sjokolademiksen, og deretter rømme/egg-miksen til det tørre og bland godt.

Ha røren over i cup cake-former og fyll nesten til toppen. Stek på 200 grader i 20 minutter og la avkjøle helt før du tar på topping.

Til toppingen blandes mykt smør, kremost og melis til en glatt masse. Tilsett pasjonsfrukt etter syn og smak. Jeg liker at toppingen blir gul og viser tydelig pasjonsfrukt-frøene. Ha innholdet i en sprøytepose, eller bare en vanlig pose med hjørnet klippet av og snurr på de avkjølte små kakene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!