Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ertesuppe med spinat

Ertesuppe med spinat

Ertesuppe med spinat. FOTO: Anne Buckle

Dette er en kjapp, lett og deilig vårgrønn suppe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:54

Ingredienser:

(Nok til hovedrett for 2 personer)

1 pose frosne, grønne erter

4 håndfuller frisk spinat

1 løk

2 fedd hvitløk

2-3 ss smør

1 liter kyllingkraft

Salt og pepper

Sitronsaft etter smak


Løk og hvitløk grovhakkes og surres blankt i smøret i bunnen av en kjele. Tilsett erter rett fra fryseren, spinat og surr litt til. Hell over kokende kyllingkraft og la suppen koke opp. Det er viktig at den ikke koker for lenge og mister farge, så snart du er sikker på at ertene er tinte så kjør stavmikseren i.

Kjør denne til suppen er så glatt som du får den. Det er også mulig å kjøre ertene med litt av væsken i en kjøkkenmaskin og så ta den tilbake i gryta sammen med resten av kyllingkraften.

Smak til med salt, pepper og sitron etter smak. Server gjerne med kokt egg og nybakte rundstykker.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!