Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ertesuppe på fenalår

Ertesuppe på fenalår

FOTO: Anne Buckle

Fenalår lager fantastisk kraft. Ertene er billige, gode og mettende. Begge må vannes ut før bruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2016 kl 13:20

Ingredienser:

1 nesten oppspist fenalår

1 løk skrelt og delt i to til kraft

2 gulrøtter til kraft

En stor bunt frisk rosmarin og timian til kraft

500 gram gule erter

2 store finhakkete løk

5-7 skrelte og hakkete gulrøtter (alt etter størrelse)

Fremgangsmåte:

Ha ertene over natten i vann i en bolle. Sag fenalåret i to og ha det i gryta du skal koke det i, også over natten.

Neste dag fjerner du vannet fra ertene og fenalåret. Ha fenalåret i suppegryta og fyll på med vann, en løk skåret i to, et par skrelte gulrøtter og en bunt med rosmarin og timian knyttet sammen. Kok i en til to timer alt etter hvor mye kjøtt det er igjen på beinet. Når ertene skal tilsettes tas løk, gulrot og urtebunten ut. Kok opp. Da skummer det gjerne litt både med fett og erter. Fjern dette med en stor skje.

Nå finhakker du den andre løken og tilsetter i gryta sammen med fenalårbeinet. Ertene skal koke i minst en time til og til løken forsvinner inn i suppa. Etter en til to timer, og ertene er møre, tas beinet ut og kjøttet fjernes fra det, hakkes og tilsettes suppa igjen.

Hakk gulrøtter og tilsett. Disse skal ha litt tyggemotstand så de trenger ikke mer enn ti minutter.

Du får en megaporsjon. Jeg lar suppa kjøle ned og fordeler den i glidelås-poser som jeg legger flatt i fryseren. Da har jeg min egen posesuppe til senere.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!