Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren:

Fett og lett

Fett og lett

Når noe smaker mye, spiser man akkurat nok av det. FOTO: Anne Buckle

Her får du noen oppskrifter med fett som gir mye smak, slik at du spiser akkurat nok av det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2015 kl 10:40

Jeg er en stor tilhenger av å bruke minst mulig tid på kjøkkenet med størst mulig resultat, og jeg er opptatt av mat som smaker. Fett gir smak. Balanserer en fettet bra blir det verken usunt eller ekkelt. Fordi når noe smaker mye, spiser man akkurat nok av det.

Andeconfit er en gammel preserveringsmetode der anden blir saltet og så sakte kokt i sitt eget fett. Resultatet blir et slags ande-pinnekjøtt de fleste elsker.

Desserter er ikke min styrke. Det er noe jeg helst vil lage på forhånd. Sjokoladetrøfler er perfekte til det, og så smaker de fantastisk til kaffen. Det kjekkeste er å finne på nye smaker.

Det var visst nok den store vaffeldagen sist uke. Min versjon er en mye sunnere variant enn den du finner i heimkunnskapsboka, og de smaker deilig havre. Rør gjerne ditt eget bringebærsyltetøy til. Det gir en ekstra friskhet.

OPPSKRIFT: Andeconfit med mangosalsa
OPPSKRIFT: Sjokoladetrøfler
OPPSKRIFT: Havrevafler

Flere oppskrifter finnes under fanen «Mat» i menylinja.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!