Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Fiskesuppe

Fiskesuppe

Fiskesuppe. FOTO: Anne Buckle

Alle liker fiskesuppe. Spesielt den som er kremet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:58

Jeg bruker kraften fra blåskjellene i suppa, og smaker til med ekstra fiskekraft om det trengs. Jeg liker å ha fenikkel, gulrot og purre som grønnsaker i suppa. Selve tilberedelsen av suppa må gå fort, så ha alt klart forhånd: Grønnsaker, pillede reker, rensede blåskjell og fisk i terninger. Blåskjellene tilberedes etter oppskriften på samme side.

Skjær opp grønnsakene i passende biter og fres dem kjapt med hvitløk i litt olivenolje og smør i bunnen av kjelen. Dette tar vekk råsmaken. Tilsett deretter væsken, og ekstra om du trenger det i form av fiskekraft og creme fraiche og rør ut. Alt dette bør ikke ta mer enn fem minutter. Skru av platen så snart det koker og tilsett reker, blåskjell og fisk. Dette trenger ikke mer enn et par minutter i suppa for å trekke. Dryss over hakkede urter og skvis i saften av en halv sitron. Server med brød og godt smør eller urtedip.

Ingredienser:
(Hovedrett fire personer)

Blåskjellkraft

Fiskekraft

2 dl hvitvin

1 kilo blåskjell, renset

1/2 kilo upillede reker

3 gulrøtter

1 purre

1 fenikkel

2 hvitløksfedd

En stor håndfull urter: persille, timian, salvie

Saften av 1/2 sitron

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!