– Jeg liker god mat og fornøyde dyr

Bondelagslederen:

– Jeg liker god mat og fornøyde dyr

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 08:43

Bondelagsleder Kenneth Ueland lar seg ikke påvirke av hva som er trendy eller ei når det kommer til mat. Spør du ham er gjerne det enkle det beste.

– Disse mattrendene følger vi nå

Forskeren:

– Disse mattrendene følger vi nå

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 11:26

Fra etterkrigstidens spartanske tilstander via mikromat og frossenpizza, til taco, tapas, sushi og økologisk, kortreist mat. Hva avgjør hva vi setter på bordet, og sier det noe om hvem vi er?

Lag din egen chiliolje

Lag din egen chiliolje

Publisert:

Å dryppe chiliolje over god mat gir det hele et ekstra piff, og denne passer spesielt godt på pizza og pasta.

Iskald mojito-granita

Iskald mojito-granita

Publisert:

Denne kan du servere som velkomstdrink, hvilerett, dessert, eller bare nyte på terrassen når som helst.

Lag pizza på grillen

Lag pizza på grillen

Publisert:

Til og med italienerne skal slite med å lage en bedre pizza enn denne.

Enkel S'mores-iskrem

Enkel S'mores-iskrem

Publisert:

«S’mores» er en populær søtsak amerikanerne lager ved å grille marshmallows, og så putte den mellom to kjeks sammen med en bit sjokolade. Her er oppskriften på en utrolig god iskrem-versjon.

Dette bør du gjera i London

Reiseskildring:

Dette bør du gjera i London

Publisert: - Oppdatert: 22.05.2017 kl 14:39

Dropp shopping, musikal, fotballkamp og Madame Tussauds. Det er så mange andre ting å gjera i London. Spesielt om du er svolten.

Dette brødet kan du lage ferdig på tur

Dette brødet kan du lage ferdig på tur

Publisert:

Dette brødet kan du lage i stekeovnen, legge på grillen eller varme over et bål. Det er sprøtt utpå, supersaftig inni og har masse smak. Bruk det som tilbehør eller spis det som eget måltid. Server gjerne med 
iskaldt øl.

Verdens beste grytebrød

Verdens beste grytebrød

Publisert:

Det brødet er det beste jeg har smakt. De krever minimalt med innsats, men lang hevetid. 
Resultatet blir et supersaftig brød med knasende skorpe.

«Frik» ut med en slik i påsken

«Frik» ut med en slik i påsken

Publisert:

Kos deg med en overdådig «Freakshake» i påsken. Less på så mye tilbehør du bare orker.

Stor test av påskegodteriet

Stor test av påskegodteriet

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 08:57

Testpanelet i påskegodteri-testen var stort sett enige om hva som burde få plass i påskeegget og ikke.

Tilbehøret som passer til alt

Tilbehøret som passer til alt

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:02

Denne rødløkskompotten er kjempegod til både kjøtt og fisk. Den kan spises både varm og kald, og vil for eksempel løfte en hamburger eller revet svin til nye høyder.

Supersaftig revet ribbe

Supersaftig revet ribbe

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:02

Mørere blir det ikke. Denne spicy versjonen av ribbe kan være et kjærkomment avbrekk når du begynner å bli lei den tradisjonelle julematen.

Fløyelsmyk pepperkakeis

Fløyelsmyk pepperkakeis

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:02

Server julekakene i en ny vri. Denne isen smaker herlig av vanilje og pepperkaker.

Spennende eplechutney med chili

Spennende eplechutney med chili

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2016 kl 17:03

Dette krydrede og syrlige «syltetøyet» passer godt som tilbehør til både viltretter, juleribba, lam og kylling. Det er også et ypperlig tilskudd til ostefatet.

Kreativitetspris for Sola Smaksfest

Kreativitetspris for Sola Smaksfest

Publisert:

Sola Sentrumsforening får kommunens kreativitetspris.

Fest med smak av krabbesalat og skotsk storfe

Fest med smak av krabbesalat og skotsk storfe

Publisert:

Denne helgen får du mulighet til å bli nærmere kjent med de som forsyner Sola med gode råvarer.

Ta det du har for hånden

Kjøkkenskriveren:

Ta det du har for hånden

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2016 kl 14:16

Noen av mine enkle sommerfavoritter.

Sautert squash

Sautert squash

Publisert:

Denne agurk- og gresskarliknende grønnsaken heter zuccini i min familie. Det er det den heter på australsk. Vi dyrker den i kolonihagen, og på denne tiden av året er den best nesten naturell. Jeg sauterer den i litt smør, hvitløk og chili og spiser det til kvelds.

Marinerte reker med avokado

Marinerte reker med avokado

Publisert:

Norske reker er fantastiske. Jeg kjøper ikke importert scampi, men bruker heller det som er rett utenfor i havet. Disse marinerte rekene smaker Thailand. Det er aldri feil.

Mango- og nepesalat med kylling

Mango- og nepesalat med kylling

Publisert:

De der grønne mangoene som du tenker aldri kommer til å bli modne er perfekte for salat. Jeg bruker en mandolin til å skjære grønnsakene. Det er kjapt og gir godt resultat. Rasp fungerer også utmerket. Server med stekt kylling.

Kebabsuksessen i Mostunvegen

Kebabsuksessen i Mostunvegen

Publisert:

Gatekjøkkenet Mæf i Sola ligger avsides til, har et rart navn og bruker lite ressurser på markedsføring. Likevel kommer kunder helt fra Haugesund for å smake på maten deres.

Skål for et sunnere liv

Skål for et sunnere liv

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2016 kl 08:00

Den hotteste trenden på den supersunne vestkysten av USA akkurat nå er «bowls», eller skåler på godt norsk.

Havre og quinoagrøt

Havre og quinoagrøt

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 13:17

Havregrøt på steroider med quinoa, mandler, pære og agavesirup er fantastisk til frokost, eller før du skal ut i aktivitet.

Misosuppe med nori, grønnkål og søtpotet

Misosuppe med nori, grønnkål og søtpotet

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 13:15

Misosuppe er laget av misopasta, tang og fiskekraft. Klart du kan lage dette fra bunnen av, men jeg kjøper bare den jeg tilsetter til kokende vann på en internasjonal matbutikk. Lettvint, og veldig godt. I min suppe har jeg tang, søtpotet og grønnkål. Jeg er ikke så glad i tofu, men det er vanlig å ...

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...