Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Granola

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Granola

Granola. FOTO: Anne Buckle

Granola er ristet mysli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:56

Ingredienser:

12 dl store havregryn

5 dl grovhakka mandler

2,5 dl gresskarfrø

2 dl sesamfrø

2 ts kanel

1 ts salt

2 dl lønnesirup

2 ss god olivenolje

Det er veldig godt, spesielt på gresk yoghurt. Jeg liker best å lage den uten tørkede frukter og jeg tilsetter heller frisk frukt sammen med yoghurten. Denne porsjonen er så stor, at dersom du har glemt en av julegavene kan du lage et ekstra glass og gi i gave.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen på et bakepapirkledd brett. Dryss over lønnesirup og olivenolje og bland godt igjen.

Sett inn i oven på 175 grader og rist i 12 minutter. Ta brettet ut og bland godt. Gjenta 12-minutters-intervallene tre til fire ganger, men pass på slutten slik at ikke brenner seg.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!