Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havrerundstykker

Havrerundstykker

Havrerundstykker. FOTO: Anne Buckle

Passer til alle måltider, og kan fryses og varmes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:53

Ingredienser:

(20-24 rundstykker)

150 gram havremel eller finmalte havregryn

300 gram hvetemel

500 gram sammalt hvete, fin

1 ts salt

1 ts sukker

25 gram fersk gjær eller en halv pose tørrgjær

6 dl vann (fingervarmt)

1 dl olivenolje

Valmuefrø, eller andre frø, til toppen.

Ha alt det tørre i bakebollen sammen med tørrgjæren og bland sammen. Tilsett fingervarmt vann og olivenolje. Her er jeg så «lat» at jeg bruker varmt vann fra springen.

Bland alt sammen på lav hastighet med en eltekrok i kjøkkenmaskinen, øk så farten til medium og la maskinen kjøre i ti minutter.

Dette er hemmeligheten for at det skal bli bra. Eltingen aktiverer glutenet i melet og gjør den elastisk og lettjobbelig.

La deigen heve på et lunt sted i en god time.

Tøm deigen på benken. Jeg ruller den til en pølse og deler den i to, og deretter i passelige stykker. Jeg bruker en bakespade, og bare trekker i kantene på deigstykket for å lage halvflate rundstykker. Er en ikke like lat som meg så kan du rulle boller og flate dem litt ut etterpå.

Pensle rundstykkene med litt melk og strø på valmuefrø. Etterhev i 10 til 15 minutter og stek på 225 grader i 10-12 minutter.

Disse rundstykkene er perfekte å fryse ettersom de er flate, og de tiner på benken i løpet av en halvtime. De smaker fantastisk etter en kjapp oppvarming i ovnen sammen med suppe eller med favorittpålegget.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!