Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havrevafler

Havrevafler

FOTO: Anne Buckle

En lettere variant av en klassiker.

Tekst:

Publisert:

Denne oppskriften lager tre til fire mektige vaffelplater og er mer enn nok til min lille familie på tre. Doble den om dere er flere. Vaflene er naturlig glutenfri, sukkerfri og proteinrike og blir som regel laget til frokost eller kvelds på en dag med god tid hjemme hos oss.

Cottage cheesen min er som regel flere dager utgått på dato før jeg lager vafler med den. Havremel finner du sammen med hvetemelet i bakehylla i butikken. Steviadråpene finner du i helsekost/allergihylla i større supermarkeder eller i en helsekostbutikk.

Ingredienser:

100 g havregryn (store)

100 g havremel

150-200 gram cottage cheese

2 egg

1 ts bakepulver

10-15 dråper stevia med vanilje

2-3 dl vann

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene unntatt vannet til en klissete masse. Spe ut med vann til vaffelrørekonsistens. Det er både havre- og cottage cheese klumper i røra når den er ferdig. Osten smelter i vaflene og holder dem fuktige.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!