Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hummer på vintergrillen

Hummer på vintergrillen

FOTO: Anne Buckle

Den vanskeligste jobben med denne retten er å ha mot til å grille hummeren rå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2016 kl 13:19

Ingredienser:

En hummer

Einer

Ett fedd finraspet hvitløk

10 ss smør

Fremgangsmåte:

Hummeren skal grilles rå. Det krever litt mot. De er noen søte vesener, og jeg smisket litt til og fikk far til å dele den for meg. Han la den i fryseren en god halvtime så den sovnet og delte den i to med en brødkniv. Da er den vanskelige jobben gjort. Jeg har beregnet en halv hummer per person. Ha gjerne en hel!

Varm grillen godt opp mens du rasper hvitløk oppi smøret og blander godt. Fordel halve mengden av hvitløkssmøret på hummeren og legg hummerhalvdelene med skallsiden ned på den glovarme grillen. Hiv på noen kvaster einer og lukk lokket.

Etter to-tre minutter, avhengig av hummerstørrelsen snur du kjøttsiden ned og svir dem en godt (ca ett minutt), snu dem tilbake på skallet og fordel resten av hvitløkssmøret over. Server når det er smeltet, gjerne med en liten urtesalat til.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!