Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hummus

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Hummus

Hummus. FOTO: Anne Buckle

Tilfredstillende kikertdip.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:57

INGREDIENSER:

1 boks kikerter

1 ss tahini

3 ss god olivenolje

Saften av 1/2 sitron

1/2 -1 hvitløksfedd

1/2 til 1 dl vann

Nykvernet pepper

Hummus er proteinrik og kremete dipp som tilfredsstiller snacksbehovet en høstkveld, og den hemmelige ingrediensen er tahini -sesamsmør- men den kan også lages uten: Bare tilsett litt mer olivenolje.

Skyll kikertene og ha dem i en blender, tilsett hvitløk (etter smak), tahini, olivenolje og sitronsaft og kjør sammen. Bruk vannet til å justere konsistensen. Smak til med pepper, det er allerede salt i laken til kikertene. Bruk som dipp til grønnsaker eller pitabrød. Passer også godt på knekkebrødet i lunsjen dagen etter.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!