Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Hvit saus

Hvit saus

Hvit saus kan brukes til det meste. FOTO: Anne Buckle

MAT: Hvit saus kan brukes til alt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:59

Ingredienser:

2-3 ss smør

2-3 ss mel/jyttemel

Cirka 0,5 dl melk

Salt

Muskattnøtt

Litt sitronsaft

Hvit saus, eller bechamel saus, er fantastisk lett å lage og gir uendelige variasjonsmuligheter. Kan du denne så kan du lage lasagne, gratenger og stuinger. Tilsett ost for en ostesaus. Tilsett egg for en fyldigere saus.

Smelt smøret i bunnen av en kjele, strø melet over bunnen, og visp. Kok ut melet i smøret, og tilsett nesten all melken mens du visper hardt. Juster med resten av melken og smak til med salt, pepper, muskatt og sitronsaft. Sitronen letter opp sausen og jevner ut melsmaken.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!