Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren:

Kontrastenes scene

Kontrastenes scene

Franskmennene er lidenskapelige i sitt forhold til mat. FOTO: Anne Buckle

Noen av de beste måltidene jeg har hatt har vært i Paris

Tekst:

Publisert:

Franskmennene er lidenskapelige i sitt forhold til mat. Noen av de beste måltidene jeg har hatt har vært i Paris. Noen av de verste måltidene jeg har hatt har vært i Paris.

På min siste tur fikk jeg gleden av å spise både tradisjonell og moderne fransk mat. På min favoritt bistro Chez Janou fikk jeg servert enkle, rustikke retter fra Provence. På Merci fikk jeg mat som er økologisk, kortreist og en eksplosjon av teksturer og friskhet. På ultratradisjonelle La Fontaine de Mars spiste jeg Confit de Canard, andeconfit, med en salat med perfekt syrebalanse i vinaigretten og en Sauvignon Blanc to die for.

Paris er kontrastenes by. Både mellom spisestedene og på tallerkenen. Men i balanse.

Se oppskriftene under.

Flere oppskrifter finnes under fanen «Mat» i menylinja.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!