Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lammecarré med sellerioritpuré

Lammecarré med sellerioritpuré

FOTO: Anne Buckle

Imponerende, men lett selskapsmat.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

Lammecarré:

500 gram lammecarré

3-4 ts flaksalt

2-3 ts nykvernet pepper

En liten bunt fersk rosmarin

2-3 ss olivenolje

Sellerirotpuré:

1 løk

2 fedd hvitløk

En stor sellerirot

1 ss smør

1 ss olivenolje

Vann

Trøffelolje (kan sløyfes)

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Lammecarré er små lammekoteletter på rekke og rad. De er imponerende og lett selskapsmat, eller bare lørdagsmat for deg pluss en.

På høsten er det mulig å finne den i dagligvarebutikken, men som regel må du en tur til slakteren for å få tak i en. Mens du er der be slakteren om å rense beina. Da er det både lettere å lage og presentere retten.

Hakk rosmarin i grove biter og ha oppi en skål. Bland inn rikelig med flaksalt og pepper og tilsett olivenolje til du får en slags masse. Gni inn lammet med salt og krydderblandingen og la stå i omtrent ti minutter mens du forbereder de andre grønnsakene.

Sett ovnen på 160 grader. Bruk en jerngryte, eller en panne som tåler å gå i ovnen og tilsett litt olje i bunnen. Sett den på koketoppen på middels til høy varme og brun lammet på alle kanter. Børst gjerne av litt av rosmarinen før du gjør dette, den kan lett svi seg. Når lammet er brunt på alle sider settes det sammen med den varme gryta eller pannen inn i ovnen i 30-40 minutter. Kjøttet skal være rosa i midten.

La kjøttet hvile mens du legger opp sellerirotpuré og smørkokte rødbeter.

For å lage sellerirotpureen: Finhakk løk og hvitlølk og surr blankt i smør og olivenolje. Hold varmen middels til lav. Løken skal ikke bli brun. La løken surre mens du renser og hakker selleriroten. Hakk i centimeterstore biter og tilsett den blanke løkblandingen. Dekk så vidt med vann. Væsken er en del av pureen.

Etter ca ti minutter når selleriroten er mør, brukes en stavmikser for å gjøre pureen glatt og fin. Smak til med salt og pepper. En god klunk trøffelolje tar selleriroten til nye høyder og gir dybde til pureen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!