Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Linser med pølseboller

Linser med pølseboller

FOTO: Anne Buckle

En lettvint og annerledes middag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2016 kl 13:19

Ingredienser:

4 rå pølser

1 ss smør

1 boks linser

Noen blader grønnkål

1 løk

2-3 fedd hvitløk

Bladpersille

Sitron

Fremgangsmåte:

Jeg pleier å plukke opp varer som er i ferd med å gå ut på dato i butikkene til halv pris. Så fryser jeg dem. En av favorittene er rå pølser. De bruker jeg på grillen, eller jeg skviser dem ut av skinnet som små kjøttboller. Linsene kjøper jeg på boks og har alltid som backup i skapet. De er mettende og sunne og tar til seg det av smak du gir dem.

Bollene lager du bare ved å skvise dem ut av pølseskinnet i en varm panne og gjennomsteker.

Imens har du smøret i en kjele, hakker løk og hvitløk og surrer dette blankt i smøret. Medium varme, det skal ikke bli brunt. Når løken er blank tilsettes linsene og blandes godt slik at de trekker til seg smakene. Finhakk grønnkål og persille og tilsett. Grønnkålen trenger ikke lenge i pannen. Avslutt med en god skvis med forfriskende sitron.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!