Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Maisbrød

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Maisbrød

Maisbrød. FOTO: Anne Buckle

Maisbrød er naturlig glutenfritt og kjempegodt sammen med supper og gryteretter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:56

INGREDIENSER:

(12 maismuffins eller ett brød)

5 dl polentamel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

2 stk egg

5 dl skummet kulturmelk

50 gram smeltet smør


Maismelet jeg bruker er ikke av typen «maizena» men heller det som ofte kalles for polentamel. Det er gult og kornete og kan kjøpes i internasjonale matbutikker eller i dagligvarer med godt utvalg.

Bland de våte ingrediensene sammen og hell oppi de tørre. Jeg fordelte massen i smurte muffinsformer, og det henger litt for godt fast. Anbefaler å bruke muffinspapir om dette vil gjøres. Alternativt hell i en brødform, gjerne kledd i bakepapir. Stek på 200 grader i cirka 15 minutter til maisbrødet er gjennomstekt og gyllenbrunt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!