Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Majones

Majones

Majones er godt og kjempelett å lage selv. FOTO: Anne Buckle

MAT: Majones er lett å lage

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:59

Ingredienser:

2 eggeplommer

Salt og pepper

Saften av 1/2 sitron

1 ts dijon sennep

4 dl nøytral olje

Ha alle ingrediensene unntatt oljen i bunnen av en bolls. Du kan smake deg til med mer sitronsaft, salt og pepper når den er ferdig. Husk å ha alle ingrediensene i romtemperatur.

Kjør alt sammen med pisk/miksmaster/stavmiksetr og tilsett oljen litt og litt i en tynn stråle. Du ser når du har tilsatt nok olje og majonesen kommer fint sammen. Dersom den blir for tjukk kan vann (i romtemperatur) tilsettes for å tynne den litt ut.

Se bildet større

Tilsett salt og pepper. FOTO: Anne Buckle

Se bildet større

Dijonsennep gir god smak. FOTO: Anne Buckle

Se bildet større

Sitronsaft gir en frisk smak til majonesen. Det går og an å bruke eddik. FOTO: Anne Buckle

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!