Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mango- og nepesalat med kylling

Mango- og nepesalat med kylling

FOTO: Anne Buckle

De der grønne mangoene som du tenker aldri kommer til å bli modne er perfekte for salat. Jeg bruker en mandolin til å skjære grønnsakene. Det er kjapt og gir godt resultat. Rasp fungerer også utmerket. Server med stekt kylling.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

(To personer)

1 umoden mango

2 neper

½ rødløk

Juicen av 1 lime

1-2 ss fiskesaus etter smak

1 ss palmesukker

400-500 gram strimlet og stekt kyllingfilet

Fremgangsmåte:

Skrell mangoen og skjær den i tynne strimler på mandolinen.

Gjør det samme med nepene.

Finhakk rødløken. Tenk på denne som et slags krydder som skal fordeles i fine biter i salaten.

Riv opp hva enn urte du har for hånden. Jeg bruker mynte og kjørvel siden jeg ikke liker koriander.

Lag dressingen i bunnen av en skål ved å smake til lime juice med fiskesaus og palmesukker.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!