Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Pavlova

Pavlova

Pavlova er marshmallowaktig og fantastisk med passjonsfrukt. FOTO: Anne Buckle

MAT: Pavlova er en slags skumkake som kommer fra down under: Australia og New Zealand.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:59

Den er min mors spesialitet, og hun lærte den av min tante Jan. La eggene ligge ute til de får romtemperatur, og varm miksebollen litt så er det lettere å få et godt resultat. Det er også lurt å bruke et litt finere sukker, engelsk sukker og vanilje ekstrakt. Begge finner du i Solakrossens matbutikker.

Ingredienser:4-5 eggehviter

200 g sukker (engelsk type)

1 ss maisenna

1 ss hvitvinseddik

1 ts vaniljeekstrakt


Sett ovnen på 200 grader før du begynner. Skill eggene og ha eggehvitene i en miksebolle. En håndmikser er helt greit, men det enklere å bruke en miksmaster. La eggehvitene bli relativt stive før du tilsetter litt sukker om gangen. Ta deg god tid. Gjerne i fem til ti minutter, til du kan se at massen blir en marshmallowaktig marengs. Da kan du tilsette maisenna, eddik og vaniljeessens. Eddiken gjør at pavlovaen får skumbollekonsistens etter den er ferdig stekt.

Tøm massen ut på et bakepapirkledd brett. En sirkel i spisetallerkenstørrelse er omtrent passe for denne mengden marengs. Prøv å lage en så jevn sirkel som mulig, denne går det an å tegne opp med blyant på papiret.

Sett pavlovaen inn i ovnen på 200 grader, og umiddelbart senk temperaturen til 100 grader. La den bake i to timer.

Når avkjølt skjærer du ut et lokk av toppen på pavlovaen og fyller den med ønsket mengde pisket krem og pasjonsfrukt. Lokket legges på til slutt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!