Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Potetsuppe

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Potetsuppe

Potetsuppe. FOTO: Anne Buckle

Potetsuppe kan være luksusmat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:57

INGREDIENSER:

(Hovedrett til to, forrett til fire)

1-1,5 kilo poteter

2 små løk

2-3 knuste hvitløksfedd

2-3 ss smør

2-3 ss olivenolje

1 liter kyllingkraft

Salt og nymalt pepper

Trøffelolje

Jeg liker potetsuppe godt toppet med sprøstekte kantareller. Eller med et stykke lettsaltet torsk i, litt sprøstekt bacon, eller bare med friske urter.

Grovhakk løk og hvitløk og la det surre seg blankt i smør- og oljeblanding. Ikke ha for høy varme, løken skal ikke bli brun, men heller koke i fettet. Tilsett grovhakkete poteter og bland slik at potetene blir dekket i løk og smør, og hell over med varm kyllingkraft. Jeg bruker det jeg har for hånden, og som regel blir det en buljongterning, eller litt kyllingfond og kokende vann.

Kok til potetene er møre og kjør glatt med stavmikser, smak til med salt, pepper og trøffelolje. Sistnevnte er potente saker, og det kommer an på smaksløker og kvaliteten på oljen hvor mye som skal brukes. Topp suppa med kantareller sprøstekt i smør og godt med salt og pepper og dryss over litt mer trøffelolje.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!