Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Quinoasalat

Kjøkkenskriveren: Oppskrift

Quinoasalat

Quinoasalat. FOTO: Anne Buckle

Quinoa er små glutenfrie og proteinrike frø med en nøtteaktig smak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:55

Ingredienser:

Salat:

5 dl quinoa

1 eple

1 purre

1 avokado

2 håndfuller ristede valnøtter

Vinaigrette:

Saften av en sitron

1-2 dl god olivenolje

Salt og nykvernet pepper

Finner du ikke det i allergi- og helsekosthylla kan det erstattes med couscous.

Dette er en restesalat, men sødmen i eplene passer spesielt godt med spekemat eller en juleskinke i ovnen.

Kok opp quinoaen på samme måte som ris: Dobbelt så mye vann som gryn. Mens den koker rister du valnøttene, lager du vinaigretten og hakker grønnsakene.. Pass på å ha godt med salt og pepper. Som alle gryn så suger quinoaen mye smak til seg til seg.

La quinoaen avkjøle seg litt men ikke helt før du tar på vinaigretten. Er den lunka så suger den til seg mer dressing. Jeg liker også å tilsette purren i varmen. Det tar litt av råsmaken ut av løken. Tilsett epler og avokado til slutt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!