Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rabarbrasirup

Rabarbrasirup

 

Eller rabarbracocktail for de fancy. Letteste lille sirupen å lage, og utrolig mange bruksområder.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

5 feite stilker med rabarbra

Sukker etter smak

Litt vann

Fremgangsmåte:

Skjær rabarbraen i tynne skiver og hiv oppi en kjele. Dryss på med omtrent 1/3 av rabarbramassen med sukker.

Hell litt vann i bunnen av gryta for å sette saftene i rabarbraen i gang.

Kok til mørt og smak til med mer sukker.

Ha massen i en sil dytt den gjennom med en slikkepott i en annen gryte. Kok saften videre inn til en sirup.

Bruksområder:

Sirupen har mange bruksområder. På bildet er den blandet med litt boblevann. Bland den med litt prosecco eller cava for en forfriskende cocktail.

Tilsett litt mynte. Hell den over vaniljeis.

Det er bare fantasien som setter grenser her. Det er bare å tenke hva den syrlige kontrasten kan passe til.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!