Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rotsuppe fra kjøleskapsbunnen

Rotsuppe fra kjøleskapsbunnen

 

Denne oppskriften kommer bokstavelig talt fra bunnen av kjøleskapet. Oppskriften handler om å få brukt opp det du har av gamle rotgrønnsaker. Jeg brukte poteter, rødbeter, gulrot og sellerirot. Skjær vekk de dårlige delene og det er ennå masse ingredienser til en suppe. Oppskriften kan halveres, dobles, triples, det gjelder bare å smake seg til. Og det smaker fantastisk.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

Rotgrønnsaker

Buljong/kraft/fond

Smør/olje

Fremgangsmåte:

Hakk løk og hvitløk og surr blank litt smør i en stor gryte. Hakk opp grønnsakene, med skrell, og tilsett panna.

Hiv oppi friske, eller tørre, urter du har for hånden. Jeg hadde en rosmarinkvast og en overvokst persillekvast.

Tilsett buljong/kraft, jeg brukte et par fondkopper. Dekk til med vann og la det putre.

Når alt er mørt kjører du hele suppa med en stavmikser og jevner ut med mer vann, og smaker til med salt og pepper.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!