Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Sashimi

Sashimi

Sashimi. FOTO: Anne Buckle

Sashimi av laks er enkelt, smakfullt og imponerende.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:57

Server den med pinner, syltet ingefær, ponzosaus og fenikkelsalat.

Kjøp en lakseloin av sashimikvalitet og skjær i 0,5 centimeter tynne skiver og legg på et fat. Dander med wasabi og syltet ingefær.

Ponzosausen lager du av limesaft, råsukker, finhakket rødløk og soyasaus. Noen ganger er limene syrligere så sausen krever at en smaker seg litt fram. Noen liker den skarpere enn andre også.

Fenikkelsalaten er en syltet salat med rødløk, fenikkel, lime og sukker. Grønnsakene skives tynt og limen og sukkeret helles over. La stå i fem minutter.

Ingredienser:

(Hovedrett for to, eller forrett til fire)

Sashimi:

300-400 gram laks av sashimikvalitet


Ponzosaus:

1,5 dl soyasaus

Saften av 1/2 til 1 lime

1 ss råsukker

2 ss finhakket rødløk


Fenikkelsalat:

1 fenikkel

1/2 rødløk

Saften av 1 lime

1 ss sukker

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!