Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

FOTO: Anne Buckle

Kan varieres i det uendelige.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2015 kl 10:46

Fantastisk lett og fantastisk godt. Dessuten er det bare fantasien som begrenser hvordan en kan variere dem. Utgangspunktet er en sjokoladeganasj, og for å lage trøfler må mengdeforholdet være to mengder sjokolade til mengde fløte. Når du har smaksatt sjokoladen kan du forme den til baller eller skjære i ruter og rulle i nøtter, kokos, tørka bringebær, kakaopulver, melis, kjeks... det er bare fantasien som begrenser deg.

Ingredienser:

200 gram sjokolade (gjerne 70%)

100 gram fløte

Hakk sjokoladen i småbiter og smelt den forsiktig over et vannbad. Varm fløten i en kjele og forsøk å ha omtrent samme temperatur på sjokoladen og fløten og vend dem forsiktig sammen i sjokoladebollen. Du skal få en silkemyk konsistens. Dersom blandingen skiller seg sett den i kjøleskapet i 5 minutter og prøv å blande sammen igjen. Kjøl massen ned nok til at du kan forme baller av den.

Smakskombinasjoner:

Peppermyntetrøfler: Tilsett noen peppermyntedråper i sjokoladeganasjen. Form til baller og rull i melis.

Bringebær og vanilje: Tilsett vaniljeekstrakt til ganasjen og rull i knuste, frysetørka bringebær.

Appelsin: Tilsett appelsinskall og appelsinjuice i ganasjen. Rull i sjokolademelkpulver.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!