Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sterk og sur kokossuppe

Sterk og sur kokossuppe

FOTO: Anne Buckle

Denne suppa er kjapp og lett hverdagsmat og en kan bruke grønnsakene man vil i den.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

(Nok til to personer)

1 boks kokosmelk

1/2 liter kyllingkraft

1 chili i grove biter

To cm ingefær i grove biter

Skallet av en lime

2 ss fiskesaus (nam pla)

1 ss sukker

2 kyllingfileter

2 tomater

2 vårløk

En god håndfull sukkererter

4 sjampinjong

Saften av en lime

Jeg har brukt crispy sukkererter som en kontrast til de andre mykere ingrediensene.

Hell kokosmelken og kyllingkraften i ei gryte. Tilsett chilien i så grove biter at de kan fiskes ut etterpå, det samme med ingefæren. Skallet til limen skreller du forsiktig av med en gulrotskreller.

Mens krydderet trekker i kokosmelken/kraften hakker du grønnsakene i grove biter i munnfullstørrelse. Smak til kraften med fiskesaus og sukker. Dette er det salte og søte i suppa.

Klipp kyllingfileten med saks i tynne biter rett i den kokende suppa. Disse trenger ikke å trekke mer enn tre til fem minutter, avhengig av størrelse. Slipp sjampinjongen ned i suppa, og smak til med saften av en lime. Her er det forskjellig hva folk liker. Tilsett til slutt grønnsakene som skal være sprø, sukkererter og vårløk, etter du har skrudd av plata.

Server med ekstra chili og lime slik at folk kan justere suppa selv.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!