Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøkkenskriveren

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe er en hverdagsfavoritt. FOTO: Anne Buckle

MAT: Tomatsuppe er så lett å lage, smaker friskt og godt og denne tar like lang tid å lage som en posesuppe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2015 kl 10:58

Ingredienser:

1 stor løk

2-3 fedd hvitløk

4 bokser tomat

2 dl kokende vann

1 kyllingbuljongterning uten smaksforsterker

2-3 ss smør

2-3 ss olivenolje

1-2 laurbærblad

En håndfull frisk oregano

1 ts cummin (valgfritt)

2-3 ts røkt paprika (valgfritt)

Salt og pepper

Fres hakket løk og hvitløk i olje og smør. Ha varmen på middels. Smøret skal ikke brune. Surr løkene blank i fettet mens du kutter opp oreganoen i røffe biter. Alt skal blendes med stavmikseren etterpå, så en trenger ikke tenke estetisk. På dette stadiet kan en tilsette cummin og røkt paprika og koke dem ut i fettet. Krydderne gir en god dybde til suppa, men er ikke obligatoriske. Røkesmaken fra paprikaen gir en slags baconsmak til suppa, og vil en heller bruke det er det bare å kjøre på. Ha tomatene oppi med løken og vend alt sammen. Tilsett buljongterningen og la det putre i fem minutter.

Plukk ut laurbærbladene og kjør suppa glatt med stavmikser. Tilsett kokende vann til du får den konsistensen du ønsker. Denne kan erstattes med melk eller fløte for en mildere suppe.

Server som den er, eller med pasta, egg, stekt bacon, pølsebiter og godt brød til å dyppe i.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!